x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru opere de artă au dispărut din sediul Adunării Naţionale a Franţei

Patru opere de artă au dispărut din sediul Adunării Naţionale a Franţei

04 Apr 2018   •   16:18
Patru opere de artă au dispărut din sediul Adunării Naţionale a Franţei

Patru opere de artă au dispărut din sediul Adunării Naţionale a Franţei, potrivit celui mai recent inventar anual, au anunţat miercuri mai multe surse concordante, confirmând astfel o informaţie publicată de săptămânalul de satiră Le Canard Enchaine, unul dintre cele mai vechi titluri din presa franceză actuală şi care, începând din 1960, publică şi articole de investigaţie ce dezvăluie numeroase chestiuni scandaloase, informează AFP. 

Patru opere de artă "sunt date dispărute" în urma "inventarului efectuat de divizia Opere de Artă din cadrul serviciului de Chestiuni Imobiliare şi de Patrimoniu, la sfârşitul anului 2017", a confirmat pentru AFP preşedinţia Adunării Naţionale a Franţei. 

Operele erau "agăţate pe pereţii unor birouri. Cercetările efectuate până în prezent nu au permis localizarea lor", a precizat preşedinţia Adunării Naţionale. 

Este vorba despre o operă a artistului grec Takis - care aparţine Fondului naţional de artă contemporană -, un tablou al artistului francez de origine haitiană Herve Telemaque, un tablou al artistului francez Richard Texier şi o gravură realizată de un autor necunoscut. Ultimele trei dintre cele patru piese menţionate aparţin Adunării Naţionale a Franţei. 

O plângere a fost depusă în instanţă. Brigada de reprimare a banditismului (BRB) din cadrul Poliţiei judiciare din Paris a fost sesizată, au dezvăluit surse din poliţia franceză.

AGERPRES

×