x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Phil the music!

Phil the music!

de Sebastian S. Eduard    |    01 Noi 2005   •   00:00
Phil the music!

Circa 6.000 de persoane au luat parte duminica seara la concertul lui Phil Collins. Doua ore de spectacol de cea mai buna calitate.

Da romanul 125 de euro pentru un concert? Aparent esti tentat sa spui ca pretul este enorm, dar sala plina de la Romaero a confirmat faptul ca, atunci cand este vorba de un artist adevarat, nici un sacrificiu financiar nu este prea mare. Peste 6.000 de bilete vandute la concertul lui Phil Collins dovedesc acest lucru.

Spectacolul a inceput cu numai cinci minute dupa ora fixata - neobisnuit pentru publicul autohton, "dresat" cu intarzierile de zeci de minute ale trupelor romanesti. Si Elton John incepuse la fel, fara intarziere, in urma cu cativa ani, desi il astepta o mare de scaune goale pe Stadionul National.

HITURI. Concertul propriu-zis a durat doua ore, nici mai mult, nici mai putin. Un concert care a trecut in revista toate piesele grele: "You Can’t Hurry Love", "Against All Odds", "Easy Lover", "One More Night", "In The Air Tonight", "Another Day In Paradise", "Dance Into The Light" si "You’ll Be In My Heart".

Phil Collins a cantat, a dansat, a facut o demonstratie de virtuozitate la tobe, si-a demonstrat calitatile muzicale alaturi de sase backing vocals cantand a capella, a coborat in sala pentru a canta alaturi de public "Sussudio".

ROMANA. Dupa a treia piesa, Collins s-a adresat spectatorilor in romana, citind cuvinte scrise pe cateva foi: "Multumesc! Buna seara, Bucuresti! E foarte bine sa fiu cu voi. Is it OK?... Multumesc ca ati venit la acest concert. In aceasta seara vom canta cele mai cunoscute piese". Efortul cantaretului a fost rasplatit cu urale.

Spectacolul in ansamblu a impresionat. S-a vazut de la o posta ca "First Final. Farewell Tour" a fost un spectacol studiat, cu o coregrafie si jocuri de lumini bine puse la punct. S-a vazut ca spectacolul, ca si la teatru, a avut o regie, ca ordinea pieselor nu a fost intamplatoare. Multe calcule, nimic lasat la voia intamplarii, zero amatorism. La final, un bis, o singura piesa. Si ea, mai mult ca sigur, prevazuta in contract. Apoi, aplauze inutile. Cativa sunetisti ocupa scena si incep sa care lazi grele. E ora inchiderii, se pun scaunele pe masa.

EXEMPLE
I-am vazut pana acum in Romania pe Michael Jackson (de doua ori), Joe Cocker, Patricia Kaas, Metallica, Elton John, Europe, Kylie Minogue, Nightwish, Therion, Faithless, Megadeth sau Scorpions. Trebuia sa vina (dar nu a fost sa fie) Gary Moore, Marylin Manson si Black Sabbath. Ii vom vedea in curand pe Michael Bolton, Annihilator, Helloween si Destruction. Speram ca odata si odata sa vina la noi U2, Rammstein sau Rolling Stones.

×
Subiecte în articol: arte