x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Piese clasice, viziuni inedite

Piese clasice, viziuni inedite

de Claudia Daboveanu    |    Sebastian S. Eduard    |    15 Oct 2005   •   00:00
Piese clasice, viziuni inedite

George Mihaita are planuri mari pentru aceasta stagiune. Teatrul de Comedie continua demersuri de succes si vine cu o multime de premiere si proiecte, care pun in prim-plan nume importante ale scenei romanesti.

Prima piesa va avea premiera chiar in acest week-end la Sala Mare. Dupa parerea directorului Teatrului de Comedie, George Mihaita, se va bucura de aceeasi popularitate ca "A douasprezecea noapte" si "Chirita of Barzoieni", doua dintre cele mai vizionate piese ale stagiunii trecute. Spectacolul se numeste "Avarul indragostit" si este o adaptare libera (si moderna) a piesei lui Moliere, scrisa de Cristian Juncu si regizata de Vlad Massaci. In rolul titular, Ion Chelaru. Din distributie fac parte Dorina Chiriac, Marius Florea Vizante, Bogdan Cotlet, Dan Tudor s.a. Premierele oficiale au loc in zilele de sambata si duminica.

PROIECTE. Tot la Sala Mare, pana in primavara vor avea loc mai multe premiere. "Ce formidabila harababura!" este spectacolul dupa Eugen Ionesco, regizat de Gelu Colceag. Va urma apoi o piesa regizata de Horatiu Malaele, cu Stefan Banica Jr in rolul principal - "Revizorul". Felix Alexa va monta piesa shakespeariana "Doi tineri din Verona". Distributia acestui spectacol nu reuneste doar actori consacrati precum Doru Ana, Dorina Chiriac si George Ivascu, ci si sperante cu reale sanse de afirmare, ca Mihai Bendeac si Bogdan Cotlet. "Usa" lui Visniec va fi montata de Alice Barb, in foaierul Salii Mari. Lucian Giurchescu vine din Danemarca sa monteze "Disparitia lui Galy Gay", de Brecht, iar David Esrig are, in perioada 15 ianuarie-15 februarie 2006, un proiect care include sase reprezentatii cu "Asteptandu-l pe Godot" si trei spectacole de pantomina "Acte fara cuvinte". Sala Studio propune: "Hoatele sau N’avem bani, nu platim", regia Dan Tudor, "Ferdinand al VIII-lea, Regele Spaniei" de N. V. Gogol, regia Iarina Damian, cu Tudor Chirila in rol principal si "Kathie si hipopotamul", de Mario Vargas Llosa, regia Claudiu Goga.

DIRECTORUL ACTOR
Actorul George Mihaita nu poate sta departe de scena. Desi obligatiile directoriale ii ocupa majoritatea timpului, George Mihaita nu abandoneaza statutul de actor. Si nu este vorba numai de rolul "micut" din telenovela "Secretul Mariei". Dupa "Bani din cer" si "Poker", doua piese ale Teatrului de Comedie extrem de gustate de public, Mihaita si-a "rezervat" un rol si in premiera piesei lui Eugene Ionesco, in regia lui Gelu Colceag - "Ce formidabila harababura!", unde joaca rolul "Sotul Doamnei cu catelul".

×
Subiecte în articol: arte