x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Poante celebre la Bucureşti

Poante celebre la Bucureşti

de Raluca Grintescu    |    16 Aug 2008   •   00:00
Poante celebre la Bucureşti

ÎN PREMIERĂ  ●  Monştrii sacri ai baletului, în România
Prim-soliştii celor mai faimoase companii de dans din patria baletului vor prezenta publicului român un spectacol strălucitor, de neegalat, la 2 octombrie, la Sala Palatului din Capitală.



ÎN PREMIERĂ  ●  Monştrii sacri ai baletului, în România
Prim-soliştii celor mai faimoase companii de dans din patria baletului vor prezenta publicului român un spectacol strălucitor, de neegalat, la 2 octombrie, la Sala Palatului din Capitală.  

Celebrul Teatru Bolshoi, Teatrul Academic din Moscova, Teatrul Muzical "K.S. Stanislavski şi VI.I. Nemirovich-Danchenko", Baletul din Kremlin, Academia Naţională de Teatru şi Balet Clasic, Teatrul Mariinski, şi nu numai, vor aduce fascinaţia dansului pe poante în această toamnă la Bucureşti.

UNIC. Niciodată pînă acum un spectacol de balet nu a adunat atîtea staruri pe o singură scenă. Cei mai buni balerini ai şcolii de dans ruseşti, monştrii sacri ai podiumului moscovit: Natalya Balakhnicheva, Aydar Akhmetov, Liliya Musavarova, Anna Antonicheeva, Mark Peretokin, Georgi Smilevsky, Ekaterina Krysanova, Aleksandr Volchkov, Vladimir Neporzhniy, Farukh Ruzimatov, Dmitriy Zababurin vor interpreta fragmente din "Lacul Lebedelor", "Carmen", "Adagio", "Spartacus", "Baiadera"… Două ore de vis, o ocazie excepţională de a vedea 14 dintre stelele baletului rus (faimoşi maeştri şi talentaţi tineri primi-balerini), vor fi acompaniaţi de un impresionant corp de balet, în acelaşi spectacol organizat de  Compania Events. Spectacolul face parte din turneul organizat de Compania Joker Media în Europa de Est şi a înregistrat pînă în acest moment un succes răsunător, fiind sold-out în Bulgaria şi fostele ţări din Republica Iugoslavia în cel mai scurt timp. Pentru spectacolul din România biletele s-au pus în vînzare prin intermediul site-ului www.ticketpoint.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta din Bucureşti şi din întreaga ţară. Preţul biletelor variază în funcţie de categorie, de la 82 la 195 RON.

DE MARCĂ.
Pe scena Sălii Palatului fascinanta evoluţie a celor mai talentaţi balerini din lume va lăsa o amintire de neuitat iubitorilor de gen. Printre cei care vor evolua este şi Natalya Balakhnicheva (Artist de Onoare al Federaţiei Ruse), prima-balerină a Baletului din Kremlin, Cenuşăreasa secolului trecut, Julieta graniţei dintre milenii, Gisella secolului XXI, "Prima" baletului din Kremlin – sînt numele cu care o alintă media internaţională şi Aydar Akhmetov (Artist Naţional al Republicii Tatarstan, Artist de Onoare al Federaţiei Rusiei), fost prim-balerin al Teatrului Academic de Muzică din Moscova "K.S. Stanislavsky şi V.I. Nemirovich-Danchenko", al "Baletului Alberta" (Calgary, Canada) şi prim-balerin invitat al Baletului Naţional al Ungariei (Budapesta). El activează în prezent ca prim-balerin al Teatrului Naţional Academic de Balet Clasic. Deţinător al Marelui Premiu şi Medaliei de Aur la cea de-a doua competiţie internaţională a Artiştilor de Balet din Luxemburg (1993), al Marelui Premiu şi Medaliei de Aur la prima ediţie a competiţiei internaţionale a Artiştilor de Balet de la Rietti, Italia (1992), al Medaliei de aur şi Premiului Întîi la competiţia internaţională a Artiştilor de Balet "Rudolph Nuriyev", Budapesta (1994) şi al multor alte medalii de referinţă.

×
Subiecte în articol: arte balet baletului