x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Premieră - La Ţăndărică, ”Max şi Moritz”

Premieră - La Ţăndărică, ”Max şi Moritz”

de Maria Sârbu    |    14 Oct 2008   •   00:00

Teatrul Ţăndărică prezintă miercuri premiera spectacolului ”Max şi Moritz”, în regia lui Radu Dinulescu, care revine cu această ocazie, după aproape 20 de ani, pe această scenă.



Teatrul Ţăndărică prezintă miercuri premiera spectacolului ”Max şi Moritz”, în regia lui Radu Dinulescu, care revine cu această ocazie, după aproape 20 de ani, pe această scenă.

Reprezentaţia va începe la ora 18:00, la sala Lahovari. Spectacolul are două distribuţii. Din prima fac parte Cristian Mitescu, Marin Fagu, Liliana Gavrilescu, Petronela Purima, iar din cea de-a doua, care va apărea în scenă la 16 octombrie, la aceeaşi oră, Florin Mititelu, Viorel Ionescu, Dora Dumitrescu şi Alina Teianu. Această nouă creaţie de la ”Ţăndărică” este bazată pe cartea lui Wilhelm Busch, precursorul benzilor desenate şi specialist în poveşti satirice ilustrate.

Secretarul literar al teatrului, Raluca Tulbure, afirmă că în spectacol este păstrat "umorul şi cupletele originale pline de farmec”, dar scenariul te duce cu gândul şi la actorii ambulanţi şi căruţa lor cu paiaţe. Păpuşile, costumele şi măştile poartă amprenta secolului al XIX-lea, iar mesajul spectacolului pledează pentru ”amuzamentul faţă de năzdrăvăniile şi răutăţile celor doi puşti”.

La crearea spectacolului ”Max şi Moritz” au colaborat scenografa Sanda Mitache şi compozitorul Pedro Negrescu.

Stagiunea 2008-2009 a început la Teatrul Ţăndărică cu o serie de spectacole din repertoriul stagiunii trecute dar şi cu participarea trupei la festivaluri pentru copii din ţară şi străinătate. Vor fi şi alte premiere pe parcursul stagiunii curente

×
Subiecte în articol: arte