x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Premieră şi Nopţi Albe la Odeon

Premieră şi Nopţi Albe la Odeon

de Claudia Daboveanu    |    19 Sep 2007   •   00:00
Premieră şi Nopţi Albe la Odeon
Sursa foto: George Dăscălescu /

Teatrul Odeon işi redeschide porţile stagiunii vineri, 21 septembrie, cu o premieră: spectacolul "Ultima femeie a señorului Juan", de Leonid Juhoviţki, in regia lui Vladimir Granov.

Teatrul Odeon işi redeschide porţile stagiunii vineri, 21 septembrie, cu o premieră: spectacolul "Ultima femeie a señorului Juan", de Leonid Juhoviţki, in regia lui Vladimir Granov. "Piesa asta e o capodoperă!", spune Florin Zamfirescu, deţinătorul rolului principal.

NOUTĂŢI. Repertoriul Odeonului este unul de foarte bună calitate. Imediat după "Ultima femeie…" incep repetiţiile pentru "Emilia Galotti", de G.E. Lessing, in regia lui Radu Alexandru Nica. Directorul teatrului, Dorina Lazăr, afirmă că spectacolul va fi o binevenită confruntare cu teatrul clasic. Urmează alte două spectacole: "Doamna de la Maxim" - regia Alexandru Dabija - şi "Epopeea lui Ghilgameş", in viziunea regizorală a lui Dragoş Galgoţiu.

Vara a fost pentru colectivul Odeonului una presărată cu turnee incununate de succes. La fel se anunţă şi această toamnă. După Paris, urmează, la 29 octombrie, Kosovo, apoi Avignon, o invitaţie in Ungaria şi, la iarnă, Londra. Sămbătă seară, in cadrul Nopţilor Albe, accesul la cea de-a doua reprezentaţie a premierei va fi liber, după care urmează, in faţa teatrului, Milonga Publica, un happening stradal.

×
Subiecte în articol: arte