x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Prima mașină înscrisă la cursele NASCAR, în licitație la București

Prima mașină înscrisă la cursele NASCAR, în licitație la București

de Magdalena Popa Buluc    |    26 Mar 2023   •   21:00
Prima mașină înscrisă la cursele NASCAR, în licitație la București

Un exemplar rar și prețios al istoriei automobilelor, mașina Hudson Hornet 1951, primul automobil înscris la cursele NASCAR, este scoasă la licitație săptămâna viitoare, joi 30 martie. Exemplarul, cu prețul de pornire de 35.000 de euro, este o piesă clasică a industriei auto americane, dar și un model de lux al companiei Hudson Motor Car Company.

Bijuteria pe patru roți a fost una dintre cele mai populare din perioada sa și a câștigat o reputație deosebită pentru performanțele sale impresionante și designului inovator, făcând istorie la cursele NASCAR în acea perioadă prin conceptul de „step down in the car”, datorită centrului de greutate foarte jos. Astfel, modelul Hudson Hornet a fost popular în special în cercurile automobilismului, fiind folosit în curse de mare viteză și câștigând mai multe competiții importante în anii ’50, fapt într-atât de celebru încât în desenele animate Cars, acest model a fost unul din personajele principale, fiind un fost campion de curse. În prezent, mașina Hudson Hornet 1951 este una dintre cele mai căutate modele de mașini clasice de colecție, datorită valorii sale istorice și estetice. Celebritatea de televiziune și pasionat colecționar de mașini, Jay Leno, are în colecție o astfel de mașină de care este foarte mândru și încântat. Mașina Hudson Hornet 1951 este nu doar istorică, ci și rară, a fost produsă într-un număr limitat doar între anii 1951 și 1954. Exemplarul din Licitația de Curiozități Tehnice este într-o stare foarte bună, funcțional, înmatriculat ca vehicul istoric, iar interiorul restaurat în totalitate cu materialele originale folosite în anii 1950 pentru acest model.

Alături de mașina Hudson Hornet 1951 sunt scoase la licitație și alte rarități, apariții în premieră la Casa de Licitații A10 by Artmark, dar și în România. Pentru prețul de pornire de 15.000 de euro este scos la licitație iahtul Cranchi Perla 25 din 1998, restaurat integral în 2019, dar și Smartliner-ul Fisher 22, complet accesorizat, având un preț de pornire de 10.000 de euro.

Tot pentru iubitorii de natură, în Licitația de Curiozități Tehnice atrage atenția un exemplar rarisim de bicicletă de competiție. De Rosa Professional, având un preț de pornire 1.000 de euro. Piesa cu un renume pentru performanță în anii 1970 a fost folosită de campioni ai ciclismului precum Gianni Motta, Francesco Moser sau Moreno Argentin.

Cele 110 piese de colecție din cadrul Licitației de Curiozități Tehnice pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviță de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Hudson Hornet 1951 nascar