x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Privim cartierul", expoziţia care vrea să dea un aer cultural Pantelimonului

"Privim cartierul", expoziţia care vrea să dea un aer cultural Pantelimonului

04 Oct 2011   •   14:38
"Privim cartierul", expoziţia care vrea să dea un aer cultural Pantelimonului

Expozitia "Privim cartierul", care reuneste lucrari semnate de 13 artisti contemporani, va fi deschisa joi, 6 octombrie, la centrul de expozitii Make a Point, din cartierul bucurestean Pantelimon.

"Privim carierul" isi propune sa aduca in fata publicului imaginea orasului la periferie. Sunt valorificate cat mai multe dintre aspectele specifice cartierelor muncitoresti, de la reprezentari obiective ale realitatii de aici sau stereotipuri deja foarte prezente in mentalul colectiv, la imagini relevante prin prisma istoriei personale a artistului.

Uneori, vizitatorul intalneste noi moduri de raportare la mediul urban si inspirat de ipostazele cotidiene [re]valorizate de artisti, este indemnat sa descopere intr-o alta lumina cartierul sau binecunoscut.

Alteori, se confrunta cu diverse mituri si prejudecati despre locuitorul periferiei, pe care le poate interoga sau descopera pur si simplu un spatiu lejer si familiar, in care se poate simti.. la el in cartier.

"Privim cartierul" face parte din proiectul "Ma numesc cartier", proiect de regenerare urbana initiat de Make a Point, care isi propune sa ofere alternative culturale pentru petrecerea timpului liber in Pantelimon.

Amplasat intr-o hala a Postavariei Romane, Make a Point este primul centru de cultura contemporana din cartierul Pantelimon.

Artistii care isi vor expune aici lucrarile sunt Dan Perjovschi, George Anghelescu, Dana Balaneanu, Alma Cazacu, Nicolae Comanescu, Kuki Constantinescu, Suzana Dan, Adriana Horga, Sebastian Moldovan, Lea Rasovszky, Stefan Ungureanu, Simona Vilau si Dan Voinea.

×