x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Proetnica - Festival Intercultural Sighişoara, 18 -21 august 2016

Proetnica - Festival Intercultural Sighişoara, 18 -21 august 2016

12 Aug 2016   •   14:14
Proetnica - Festival Intercultural Sighişoara, 18 -21 august 2016
Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighișoara (ibz), anunţă lansarea oficială a programului a celei de-a 14-a ediţii Proetnica- Festival Intercultural Sighişoara.

 ProEtnica 2016 se desfasoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis.

 Partenerii ProEtnica 2016 – Festival Intercultural Sighișoara sunt Consiliul Județean Mureș precum și Instituția Prefectului Județul Mureș.
Proiectul este finanțat de către Ministerul Culturii și Municipiul Sighișoara.

De asemenea, evenimentul se bucură și de sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania București și Departamentul pentru Relații Interetnice (DRI).

Programul manifestării reuneşte momente de exprimare culturală a celor 19 organizaţii ale minorităţilor naţionale şi a altor organizaţii etno-culturale în următoarele domenii: arta spectacolului cu 62 de manifestări pe scena din Piața Cetății; în locațiile Piața Muzeului și strada Muzeului vor putea fi găsite  11 standuri meşteşugăreşti şi de prezentare ale comunităților etnice; în Sala mică a Primăriei Municipiului Sighișoara vor fi susținute 8 prelegeri, conferinţe şi mese rotunde despre etnii şi convieţuire interculturală și interreligioasă, iar la Centrul Național de Informare Turistică (Sala Sander), șase artişti reprezentanţi ai minorităţilor naţionale realizează o expoziţie de artă contemporană.

Ca o noutate, în programul ediţiei de anul acesta a fost inclusă secţiunea de film care cuprinde 3 filme documentare ce vor dezbate diferite teme (tema dialogului interreligios, dialog intercultural, cultura minoritatilor etc.), o secțiune de workshop care include 5 activități oferite de Organizațiile Minorităților Naționale pe diferite teme (dans, cultură, tradiții), precum și 6 parade ale diversității etno-culturale.

Cele 20 de Minorităților Naționale vor fi prezente la ProEtnica 2016 – Festival Intercultural Sighișoara cu peste 600 de participanți.

Serile festivalului Proetnica se vor încheia cu o serie de concerte susţinute pe scena din Piața Cetății, de către formaţii şi interpreţi apreciaţi atât în ţară cât şi în străinătate:  Bucharest Klezmer Band, Koszika & the Hotshots, Semnal M, precum și o seară de muzică folk cu artiștii Dinu Olăraşu, Puiu Ivaniţchi și Mircea Vintilă.

Preconizăm prezența în decursul a celor 4 zile de manifestări a peste 15.000 de vizitatori.

×