x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Psihologul din Congresul SUA

Psihologul din Congresul SUA

de Sebastian S. Eduard    |    17 Aug 2007   •   00:00
Psihologul din Congresul SUA

In librării a apărut un nou volum - "Agresivitatea pasivă". "Incă o carte de psihologie?", veţi  spune. Ineditul situaţiei il reprezintă faptul că autorul este congressman al Statelor Unite.

PSI - Ce este şi cum se manifestă agresivitatea pasivă

In librării a apărut un nou volum - "Agresivitatea pasivă". "Incă o carte de psihologie?", veţi  spune. Ineditul situaţiei il reprezintă faptul că autorul este congressman al Statelor Unite.

Ni se intămplă tuturor să mascăm furia, mănia. La unii oameni, ascunderea agresivităţii devine obişnuinţă. Astfel se naşte agresivitatea pasivă, care nu inseamnă suprimarea agresivităţii, ci doar manifestarea ei pe căi ocolite. Adevărată lovitură sub centură, agresivitatea pasivă poate crea probleme serioase oricui are de-a face cu ea. Autorii propun strategii verificate de a te confrunta cu această atitudine la tine şi la alţii. Cum să identifici agresivitatea pasivă?, cum să te confrunţi cu ea in situaţiile de viaţă cele mai diverse?, cum să demontezi comportamentul pasiv-agresiv şi să inveţi să exprimi furia intr-un mod sănătos şi productiv? - iată căteva dintre intrebările cele mai importante din carte.

Â

POLITICE. "O parte a publicului are impresia că la Washington există mult prea multă inverşunare şi meschinărie. Nu pot să neg acest lucru. Este adevărat. Majoritatea celor de la Washington chiar incearcă să facă o treabă bună, in ciuda faptului că nu intotdeauna cad de acord asupra modului in care trebuie procedat. Din nefericire, există şi cei pe care nu-i preocupă decăt jocurile de culise ale puterii. Deşi pot să nu iau intotdeauna in serios ceasurile pe care le petrec asistănd la dezbateri uneori acerbe, foarte sincer vorbind, sunt recunoscător pentru faptul că oamenii doresc să analizeze impreună problemele şi pentru faptul că avem dezbateri, un forum de discuţii şi un schimb liber de idei — fiindcă profesia mea de bază imi reaminteşte care ar fi alternativa!", spune Tim Murphy, unul din cei doi autori.

Cine e Tim Murphy?

Republican, membru in Casa Reprezentanţilor, reprezentant al Statului Pennsylvania, Murphy a absolvit psihologia, pe care a şi predat-o o vreme la Universitatea din Pittsburgh. Persoană extrem de activă, Tim Murphy a fost la un pas de moarte in urmă cu doi ani, cănd, aflat in Irak, a suferit un accident de maşină impreună cu un alt congressman. "Agresivitatea pasivă" este prima sa lucrare de anvergură şi este scrisă impreună cu Loriann Hoff Oberlin, autoare a peste nouă lucrări non-ficţiune din sfera psihologiei.

×
Subiecte în articol: arte