x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Punk, after NATO

Punk, after NATO

de Alex Revenco    |    07 Apr 2008   •   00:00

Vineri seară în hala de la Fla­ros, pacifiştii străini şi susţinătorii lor din ţară au organizat o petrecere de rămas bun.

Vineri seară în hala de la Fla­ros, pacifiştii străini şi susţinătorii lor din ţară au organizat o petrecere de rămas bun. Acţiunea lor împotriva rasismului, fascismului, naţio­nalismului şi militarismului a fost completată de un concert punk, din turneul “Noborderfest #4”, ce sus­ţine aceleaşi idealuri: “Fără gra­niţe! Fără naţiuni! Stop răz­boaielor!”.

Au cîntat Pavilionul 32 şi Cri­tica Radicală din Romînia, plus Edelweis Piraten (Cehia) şi The Snobs (Ungaria). Împreună cu activiştii din Germania, Elveţia, Polonia, Spania, Portugalia, Cehia, Rep. Moldova, romînii au petrecut pînă dimineaţa, cu punk şi bere, în hala tapetată cu afişe “destabilizatoare” precum: “Mîncare pentru toţi, bombe pentru nimeni”, “Ne-aţi zdrobit oasele. Dar nu şi ideile”, “Fără morţi. Pentru petrol”, “NU în numele nostru. NU cu banii noştri”, “Nimeni nu este ilegal. So­lidaritate cu toţi imigranţii”. Cei din hală s-au distrat, s-au simţit bine şi nu s-a înregistrat nici un incident, spre dezamăgirea “observatorilor” care au pichetat inutil străzile din zonă.

×
Subiecte în articol: arte