x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Pustan, golan, vicii si colectia de accesorii

Pustan, golan, vicii si colectia de accesorii

18 Oct 2004   •   00:00

Si acum va prezentam colectia de toamna-iarna-primavara-vara a discursurilor din hip-hopul romanesc. Priviti (dar mai ales ascultati) aceasta piesa de un rafinament rar, plina de substanta, de idee si, mai ales, de multe, multe cuvinte in rima imperecheata, "Urmatorul pas".

C(RAMPE) - LUIZA LUPU

La voce - Bitza (l-ati mai vazut in colectia semnata Cheloo in care interpreta un rol bunicel pe post de teoretician: "ca strangi timbre sau ca tragi pe nas/ ca nu poti fara femei/ sau ca pui ierburi in atlas/ poti sa-i spui oricum, eu le numesc vicii/ atata timp cat cantitatea iti provoaca delicii"; dar ce ne-a placut noua in mod deosebit a fost usoara contradictie dintre textul hai-sa-i-zicem-brutal si delicioasa intehphetului hahaituha (da, v-ati phins: Bitza huleaza h-ul).

In fine, si cum spuneam, piesa "Uhmatohul pas" vohbeste desphe... aaa... desphe niste... aaa... doamna phofesoahaaaa, eu n-am invatat bine lectia! Probabil ca e ceva cu viitorul dac-ar fi sa decriptez, cu mintea mea de oaie bearca urmatoarele versuri: "De la primul pustan suntem/ Urmatorul pas/ Pan’ la ultimul golan suntem/ Urmatorul pas". Deci, cum ar veni, viitorul suna bine, mai ales privit cu ochii lu’ Tataee, un tip de care, nu va ascund, doamnelor, domnilor si golanilor, mi-e groaza! Si spun groaza cu gi mare si deja incep sa tremur toata.

De fiecare data cand il vad pe Tataee (slava Domnului ca doar la televizor), mi se face-asa, inima mica-mica-n mine si abia daca pot sa reactionez apasand repede pe alt buton.

Am senzatia ca iese din televizor si vine si-mi da un cap in gura, dupa care imi devasteaza frigiderul (nu stiu de ce, tocmai frigiderul!). E mereu incruntat, mereu nemultumit de imprejurul sau. Ii pute mereu cate ceva. Ai mereu senzatia ca te ia la omor. Brrrr...

Poate o sa ma taxati de nebuna. De altfel, voci transmise prin posta electronica mi-au sugerat cat se poate de prietenos sa pun mana sa ma duc la psihiatru, ca nu mai tine. Eu le multumesc fierbinte pentru grija ce mi-o poarta si-i asigur pe toti cei pe care-i doare undeva de sanatatea mea mintala c-am sa le urmez sfatul. De cum scap de paranoia mea cu Tataee!
×
Subiecte în articol: arte