x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “Rădăcini brâncoveneşti”, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

“Rădăcini brâncoveneşti”, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

de Luminita Ciobanu    |    18 Iun 2013   •   18:35
“Rădăcini brâncoveneşti”, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Muzeul Naţional al Ţăranului Român deschide la 27 iunie, începând cu ora 18:00, la Sala Irina Nicolau, o interesantă expoziţie: “Rădăcini brâncoveneşti”, de Elena Murariu, curator Monica Morariu.

Lucrările prezentate au ca sursă de inspiraţie viaţa Sfinţilor Brâncoveni, arta brâncovenească şi tradiţiile spaţiului românesc. Această expoziţie este prima dintr-o serie de astfel de manifestări dedicate de artistă Sfinţilor Brâncoveni şi cuprinde lucrări de grafică şi pictură.

Cu acest prilej, va fi lansat şi volumul “Rădăcini brâncoveneşti”, un catalog orientativ al expoziţiilor închinate de artistă Sfinţilor Brâncoveni.

Elena Murariu a studiat la Universitatea Naţionala de Arte din Bucureşti, promoţia 1987, şi s-a specializat în restaurare de pictură murală la ICCROM, Roma. Activează ca restaurator de pictură murală în domeniul monumentelor istorice. Activitatea sa artistică s-a concretizat în lucrări de artă sacră de tradiţie bizantină. A participat la diverse expoziţii din ţară şi străinătate. Mai multe premii şi distincţii au consacrat recunoaşterea valorii lucrărilor sale din domeniul restaurării, cât şi a celor din domeniul artei sacre.

Expoziţia, care va fi prezentată de acad. Răzvan Theodorescu, va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până la 19 iulie.


×