x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Rafinament - Show de inalta clasa la Palat

Rafinament - Show de inalta clasa la Palat

de Alex Revenco    |    21 Oct 2006   •   00:00
Rafinament - Show de inalta clasa la Palat

Timp de doua ore, peste 4.000 de spectatori de toate varstele au dansat si cantat impreuna cu cea mai eleganta formatie din show-bizul international.

Muzica anilor ’80 are cateva repere greu de uitat, iar printre ele, cu siguranta se numara Duran Duran. Fanii britanicilor nu s-au "razboit" niciodata cu rockerii si nici nu au incercat sa-si copieze idolii, in schimb au "tinut aproape" si la bine si la rau. Dupa patru ani nebuni, in care a lansat cinci albume (!) si a avut nenumarate concerte, formatia a luat o binemeritata pauza, apoi s-a scindat in Power Station si Arcadia. In continuare Le Bon si Rhodes au dus Duran Duran mai departe, cu alti "coechipieri", dar nu au mai avut succesul "de altadata". Timp de 16 ani idolii au fost lasati "in pace", sa se odihneasca, sa se "copilareasca" in alte proiecte etc. Dar in 2001, fanii au pus piciorul in prag si i-au somat pe "durani" sa se reformeze si nu oricum, ci in formula originala. A urmat relansarea, un nou album si turneul mondial de promovare. In toamna acestui an se desfasoara un miniturneu (Europa si SUA) in care a fost inclus si Bucurestiul.

HITURI. Cateva mii de romani au avut sansa sa-i vada pe Duran Duran pentru intaia oara si nu a fost deloc vorba de "mai bine mai tarziu decat niciodata". Si asta din mai multe motive, cel mai important a fost interpretarea, live grupul a "sunat" diferit (mult mai bogat decat cel mai remasterizat CD) si a convins lumea ca detine secretul retetei perfecte la new wave disco- dance. Sectia ritmica a functionat aproape fara greseala, Rhodes a fost "stapanul sunetelor", dar bine temperat, "virusatul" Andy a fost suplinit cu brio de experimentatul Dom Brown (a mai cantat cu Sugarbabes, Liam Gallagher, Elton John etc.). Si nu in ultimul rand, a fost prestatia lui Le Bon, o voce neschimbata de trecerea anilor, tinuta exemplara si cu aceeasi forta de atractie asupra sexului frumos.
PLAYLIST
Chiar daca a avut de promovat un nou album, Duran Duran a ales de pe "Astronaut" (2004) doar trei piese, restul au fost marile hituri ale formatiei (din anii ’80), binecunoscute si la noi. Dar iata playlist-ul: Hungry Like The Wolf, Planet Earth, Serious/ Nice, Union of the Snake, Come Undone, What Happens Tomorrow, Hold Back The Rain, Some Like It Hot/ My Own Way, The Reflex, The Chauffeur, Ordinary World, Save A Prayer, A View To Kill, Notorious, Sunrise, Careless Memories, Wild Boys, Girls On Film si Rio.

×
Subiecte în articol: arte duran