x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Rafinamentul postmodern si culmile lui

Rafinamentul postmodern si culmile lui

de Luiza Moldovan    |    21 Feb 2006   •   00:00
C(RAMPE)
Nu, deci tin sa-i multumesc domnului I.C. ca exista si ca e atat de scandalos de simpatic ce n-ai vazut. In egala masura, deci tin sa-i multumesc domnisoarei M.G. pentru existenta ei stralucitoare si pentru faptul ca tot mai multe fete din generatia ei absolut funambulesca (daca pot spune asa ceva, si, iata, deci pot!) o iau drept exemplu de urmat la scoala vietii.

L-am vazut pe I.C. la Apropo TV si am invatat ca nu poti sa iesi cu un LSK la Sinaia, asa cum, ca sa te duci la discoteca, nu poti sa-ti iei gipu’. Ce mi se pare cu adevarat concludent si constructiv este afirmatia lui I.C., potrivit careia lumea o sa se gandeasca serios cu ce masina sa iasa in oras la spart in figuri dupa ce o sa vada Apropo TV.

Iata cum intelegem noi de aici ca pentru mersul la serviciu scoatem la inaintare din parcare nu o masina oarecare, ci una care sa ni se asorteze cu sacoul si cu floricelele de pe chilotei. Iata cum ajungem noi, poporul roman, pe culmile rafinamentului, ce n-a vazut neam de neamu’ nostru. Ma gandesc la stramosii nostri, dacii, care, pana sa vina romanii sa-i invete sa manance cu furculita, se incapatanau sa-si bage mainile (nespalate!!!) in castronul din lut. Ghinionul dacilor a fost acela ca n-au avut si ei parte de un I.C. care sa-i invete, mai simpaticilor, ca pentru dusul la Sarmizegetusa trei sa-ti scoti din parcare calul cu coama albastra, si nu pe cel cu coama verde, ca nu se face sa te duci la razboi cu trotineta, ca ti-o strici si pe urma ce faci? Ca pentru agatatul femeilor dace e necesar un tractor cu tractiune pe spate care sa fie tras de cai (daca se poate rasa "Semigreu Romanesc", daca nu, e bun si Lipitanul).

Oare cu ce telefon se asorteaza un gip si, of cors, oare la rochia aia verde cu gri merge LSK-ul sau mai degraba Lada cea rosie cu care te duceai la pescuit pe vremea lu’ Ceasca? Si daca da, ce parfum sa folosesti? Se asorteaza ala cu aroma de lamaie? Si la cartofi? La cartofi cu ce masina sa ne ducem? Si cu ce sosete merge gipu’? Si tampoanele? Tampoanele sa fie cu aroma de trandafiri sau mai degraba nu? Greu e sa fii rafinat. Punct.

×
Subiecte în articol: arte