x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Reality show cu japonezi filmat in Romania

Reality show cu japonezi filmat in Romania

de Cristian Petru    |    13 Iun 2005   •   00:00
Reality show cu japonezi filmat in Romania

Sapte tineri se vor plima intr-o masina roz, timp de 18 zile, prin tara noastra. Romania a fost aleasa ca locatie pentru filmarea emisiunii nipone "Ainori". Cei sapte, trei fete si patru baieti, vor incerca sa se indragosteasca unul de altul.

Romania a fost aleasa ca locatie pentru filmarea emisiunii nipone "Ainori". Sapte tineri se vor plima intr-o masina roz timp de 18 zile prin tara noastra. In aceasta perioada, cei patru baieti si cele trei fete vor incerca sa se indragosteasca unul de altul.

Daca veti vedea pe strada prin orasul dumneavostra un microbuz roz cu vreo cativa japonezi sa nu va speriati ca inca nu s-a terminat razboiul. Dar nici sa nu va bucurati, ca nu sunt investitori. Sapte japonezi, patru barbati si trei femei, se vor plimba intr-o masina roz prin Romania, timp de 18 zile, incepand la 1 iulie, incercand sa se indragosteasca. Nu de romancele sau de romanii nostri, ci unii de altii. Nu o fac insa in timpul lor liber. Tinerii participa la o emisiune de succes in Japonia, "Ainori". In traducere libera, Ainori inseamna "A urca mai multi necunoscuti intr-o masina".

PRODUCTIE NIPONA. Producatorul emisiunii, Yaginuma Kunihiko, a venit deja in Romania pentru a stabili toate detaliile show-ului. "Emisiunea se difuzeaza la Fuji TV si a aparut in urma cu aproape sase ani, in septembrie 1999. Este foarte populara in randul tinerilor. Cam 20% dintre japonezi se uita la "Ainori".

"Se poate spune ca este cea mai populara emisiune de variety show din Japonia", spune Yaginuma Kunihiko. Acesta spune ca in Tara Soarelui Rasare sunt preferate emisiunile autohtone, originale, care nu sunt copiate dupa cele din strainatate. Si Ainori este o productie originala, iar tema emisiunii este gasirea dragostei adevarate. Aceasta este si singura miza a concursului. Nu exista "marele premiu".

OCOLUL LUMII. "Se organizeaza o preselectie si sunt alesi sapte tineri care nu se cunosc. Cei sapte merg impreuna timp de 18 zile printr-o tara. De fiecare data alegem alta locatie. De fiecare data se schimba echipa tehnica, iar cei trei prezentatori raman tot timpul in Japonia. Ei nu calatoresc impreuna cu concurentii", sustine producatorul. Pana acum, emisiunea s-a filmat in 62 de tari, s-a facut aproape un ocol al Pamantului trecand prin Coreea, China, Orientul Mijlociu si Africa. Acum au ajuns in Europa de Est. "In cele 18 zile, cei sapte tineri vor fi filmati tot timpul. Ei se vor plimba prin tara si vor fi cazati la hoteluri si pensiuni. In urma emisiunilor de pana acum, s-au format peste 30 de cupluri, din care sase s-au casatorit", adauga producatorul.

RUSINOSI. Yaginuma Kunihiko spune ca japonezii nu sunt foarte romantici, ba mai mult chiar, sunt foarte rusinosi si nu isi manifesta dragostea in public, "asa ca romanii". Astfel ca, daca editiile romanesti ale show-ului Big Brother au creat controverse din cauza nuditatii, la japonezi nu exista o astfel de problema. Pentru ca in emisiunea "Ainori" este interzis pana si sarutul. Concurentii au voie doar sa se ia in brate. Cea mai mare nebunie din timpul filmarilor a avut loc atunci cand participantii s-au imbatat si au inceput sa se bata. "In cazul in care unul dintre concurenti se indragosteste de altul si acesta ii raspunde la sentimente, cei doi se saruta si sunt declarati castigatorii concursului si le este platit biletul de avion pana in Japonia. Materialele filmate sunt difuzate in Japonia, in cinci-sase emisiuni.

Locatia in care cei sapte incearca sa isi gaseasca dragostea este tinuta secreta pana in momentul difuzarii emisiunii", mai spune Yaginuma Kunihiko.
×
Subiecte în articol: arte