x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Record de viteză la recitat Shakespeare

Record de viteză la recitat Shakespeare

de Roxana Ioana Ancuta    |    02 Oct 2008   •   00:00

Actorii Teatrului Naţional din Târgu Mureş intenţionează să stabilească un record de viteză la recitat din textele lui Shakespeare, cu ocazia premierei piesei “Şexpir ­ opere complete (pe scurt!)” de Adam Long, Daniel Singer şi Jess Winfield, din 11 octombrie

Actorii Teatrului Naţional din Târgu Mureş intenţionează să stabilească un record de viteză la recitat din textele lui Shakespeare, cu ocazia premierei piesei “Şexpir ­ opere complete (pe scurt!)” de Adam Long, Daniel Singer şi Jess Winfield, din 11 octombrie, transmite Mediafax. “Are trei bărbaţi în distribuţie, pe Csaba Ciugulitu, Rareş Budielanu şi Dan Rădulescu şi se numeşte «Şexpir ­ opere complete (pe scurt!)», pentru că această trupă de trei actori îşi propune să prezinte toate cele 37 de capodopere shakespeariene, integrala shakespeariană, în două ore de spectacol. E o încercare care se vrea candidată la recordul Guinness Book”, a declarat regizorul Petre Bokor. Actorii Teatrului Naţional din Târgu Mureş şi-au propus să joace integrala shakespeariană în două ore şi şapte minute, în condiţiile în care şi alte trupe au încercat să stabilească un astfel de record, printre ele aflîndu-se şi una senegaleză stabilită la Paris, rezultatul nefiind omologat, însă, interpreta Julietei fiind declarată pozitivă la testul de steroizi. “În schimb, există un alt record, care însă se referă numai la «Romeo şi Julieta», stabilit de o trupă din Germania, care a jucat piesa între două staţii de tramvai, în patru minute”, a spus Bokor. (Roxana-Ioana Ancuţa)

 

“Leonardo Da Vinci ­ Invenţiile unui geniu”, la Operetă

Expoziţia “Leonardo Da Vinci ­ Invenţiile unui geniu”, care cuprinde 50 de reproduceri ale maşinilor inventate, proiectate şi concepute de artist, a fost deschisă oficial miercuri, la Teatrul de Operetă “Ion Dacian”, transmite Mediafax şi face parte dintr-un circuit internaţional, fiind prezentată în 60 de ţări din Europa, Asia şi America de Nord, având, în total, peste 20 de milioane de vizitatori.

Evenimentul cuprinde 50 de modele ale invenţiilor proiectate în urmă cu 500 de ani de Leonardo Da Vinci, grupate în cinci categorii: maşini de război, maşini hidraulice, maşini pentru zbor, maşini pentru construcţii şi maşini pentru manufacturare. Modelele, realizate din lemn, reproduc fidel schiţele şi proiectele originale datând de peste 500 de ani, acestea nefiind realizate în timpul vieţii inventatorului.

Expoziţia va fi deschisă în foaierul Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” până la 31 ianuarie 2009, iar preţul unui bilet este de 20 lei. Studenţii beneficiază de o reducere de 50 la sută.  Potrivit organizatorilor, bugetul necesar organizării evenimentului, incluzând promovarea şi barter-urile, se ridică la aproape 1,5 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: arte