x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale RezidentArt, teatru independent

RezidentArt, teatru independent

01 Oct 2008   •   00:00

Compania FaPt − Fabrica de Artă şi Producţie Teatrală derulează unul dintre cele mai importante proiecte ale sale − “RezidentArt − Programul Anual de Rezidenţe Artistice”, la Iaşi. Programul se concretizează în producţia intitulată 4X4, spectacol realizat de Alexandra Badea, care va avea premiera miercuri, ora 19:00 la Baia Turcească din Iaşi. 4X4 este primul spectacol de teatru independent realizat la Iaşi, susţinut în mare majoritate de creatori din medii artistice independente. Din distribuţie fac parte Radu Ghilaş, Ana Hegyi, Vlad Baba, Cristina Florea, Cristina Bodnărescu, Alin Popovici.


Casa Radio se îmbracă în roz

Casa Radio găzduieşte la data de 3 octombrie, ora 19:00, la Sala de Concerte Mihail Jora, concertul de deschidere a stagiunii 2008-2009 al Orchestrei Naţionale Radio, sub bagheta inconfundabilă a dirijorului Horia Andreescu şi cu participarea pianistului Gerhard Oppitz, eveniment organizat cu participarea Radio Romania şi Fundaţia “Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură”. Cu această ocazie, Casa Radio va fi iluminată în roz pe întreaga perioadă a evenimentului, ca simbol al acţiunii de promovare a Programului de prevenire şi depistare precoce a cancerului. Din program amintim “Uvertura Victoria lui Wellington, op 91”, “Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian şi orchestra Imperialul, op. 73” şi “Simfonia nr. 3 în mi bemol major Eroica, op 55”, pagini nemuritoare ale creaţiei beethoveniene.


Ziua filmului rus

Institutul Cultural Român în colaborare cu Fundaţia Est-Vest şi Fundaţia pentru Poezie “Mircea Dinescu” programează miercuri, 8 octombrie, de la ora 19:00, la sediul de pe Aleea Alexandru 38, proiecţia documentarului “Bătrânul Peter” de Ivan Golovniev şi a scurtmetrajelor “Repetiţie la cvartet” şi “Masa de la restaurant” de Tofik Sahverdiev în cadrul celei de-a treia ediţii a Zilei filmului rus. Proiecţia va fi urmată de o dezbatere despre filmul rus şi cel românesc, intitulată “Modalităţi de abordare în documentarul biografic, istoric şi etnografic”, la care vor participa regizorii Tatiana Donskaia, Ivan Golovnev, Tofik Sahverdiev, Alexandru Solomon, Thomas Ciulei, criticul de film Mihai Fulger şi trăducătoarea Maria Dinescu. Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

×
Subiecte în articol: arte