x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Rol principal pentru Monica Bărlădeanu

Rol principal pentru Monica Bărlădeanu

de Oana-Maria Baltoc    |    21 Dec 2007   •   00:00
Rol principal pentru Monica Bărlădeanu

Monica Bărlădeanu, Dean pentru americani, a revenit in Romănia pentru a petrece Sărbătorile de iarnă alături de familie, dar şi pentru a lua parte la lansarea in limba romănă a cărţii "Puterea actorului", semnată de Ivana Chubbuck

Monica Bărlădeanu (foto), Dean pentru americani, a revenit in Romănia pentru a petrece Sărbătorile de iarnă alături de familie, dar şi pentru a lua parte la lansarea in limba romănă a cărţii "Puterea actorului", semnată de Ivana Chubbuck, profesoara de actorie a romăncei şi "antrenorul" unor nume celebre ale cinematografiei internaţionale ca Charlize Theron, Halle Berry, Kate Hudson, Brad Pitt sau Jessica Biel. Monica a vorbit miercuri, la evenimentul de lansare a manualului, organizat la Plaza Romănia, despre metoda de actorie in 12 paşi promovată de Chubbuck, pe care o asimilează şi ea la cursurile predate la Ivanna Chubbuck Studio din Los Angeles.

HOLOCAUST ŞI ADULTER. Rezultatele orelor de pregătire nu s-au lăsat aşteptate. Monica ne-a declarat că in primăvară va incepe lucrul la două noi proiecte, care se vor filma in State. "Una dintre pelicule este despre Holocaust, cealaltă spune povestea unui adulter. Ambele sunt coproducţii, iar in una dintre ele am rolul principal", a precizat vedeta. Pănă acum, Monica nu a deţinut rolul principal in nici una dintre producţiile in care a jucat. La lansarea de miercuri a fost prezent şi criticul de film Irina Margareta Nistor, care le-a recomandat manualul Chubbuck şi politicienilor. "Este păcat să facă atăta actorie, aşa, fără nici un fel de studii", a comentat ironic Margareta Nistor. Monica a mai spus că filmul lui Mungiu, "4, 3, 2", are parte de o expunere foarte bună in SUA: "Are şanse mari la Oscar. Există o schimbare importantă in privinţa felului in care e perceput filmul romănesc in State, schimbare petrecută incă de la apariţia filmului «Moartea domnului Lăzărescu»".


Documentar

In altă ordine de idei, documentarul realizat in această vară de Mihaela Rădulescu in Africa, producţie in care o vom vedea pe Monica Bărlădeanu, va fi difuzat anul viitor la un post de televiziune din Romănia: "Mihaela este responsabilă de editarea acestui material. Nu ştiu exact in ce stadiu se află cu el. Dar voi afla la sfărşitul acestei săptămăni", a mai spus actriţa. Monica Dean va rămăne in ţară pănă la data de 15 ianuarie. (O.M.B.)

×
Subiecte în articol: arte monica