Americanii fac filme. Despre razboiul din Irak, despre 11 septembrie 2001. Romanilor le este mai usor sa scrie carti. Nu literatura documentara, ci fictiune pe baza evenimentului real. Asteptam Hollywood-ul.
Americanii fac filme. Despre razboiul din Irak, despre 11 septembrie 2001. Romanilor le este mai usor sa scrie carti. Nu literatura documentara, ci fictiune pe baza evenimentului real. Asteptam Hollywood-ul. Moda occidentala isi face loc si la noi. Si nu este neaparat rau. Dan Dumitrescu, un scriitor roman, "brodeaza" pe fundalul unor evenimente reale, diferite genuri de fictiune. EXPLICATIE. Mecanismul poarta denumirea de "monografie dramatizata a unui eveniment real". Se ia, asadar, un eveniment real, cunoscut de toti, iar pe fundalul sau se suprapune o actiune fictionala, de roman. Rezultatul este, de cele mai multe ori, o carte a la Hollywood, cu multa actiune, care iti da senzatia ca... acu-acu se va face si filmul. Dan Dumitrescu a scris pana acum trei astfel de carti, doua deja publicate. Prima, in 2003, se cheama "Ziua terorii" (Editura Litera International) si are pe fundal evenimentele care s-au petrecut la 11 septembrie 2001. Sunt urmarite destinele unor personaje, surprinse de atacurile teroriste care au infricosat Statele Unite, fie ca este vorba de cei care au murit in turnurile gemene, in cladirea Pentagonului sau de cele patru avioane sinucigase. "Ziua terorii" s-a bucurat de o asemenea popularitate incat, la 11 septembrie 2004, s-a lansat si la Sofia, in limba bulgara. Urmatoarea carte, "Varstele razboiului" (Editura Aldine), are actiunea plasata in timpul razboaielor din Irak. Urmasii a doi soldati din primul razboi (1990) vor ajunge sa fie inamici si in actualul conflict irakiano-american. Cartea a fost publicata in octombrie 2004.Citește pe Antena3.ro
ATACUL DE LA BESLAN IN "MASACRUL INOCENTILOR"
| ||
|
CARTI
|
Dan Dumitrescu este autor a 25 de carti la care se adauga peste 35 de romane traduse. Pe langa "Ziua terorii", "Varstele razboiului" sau "Masacrul inocentilor" putem mentiona romanul "Desant la Gran Sasso", nuvela (premiata) "Culoarea albastra a esafodului", precum si o serie de lucrari despre Bridge sau dictionare comerciale bilingve.
|