x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Români calificaţi la un mare premiu pentru Artă

Români calificaţi la un mare premiu pentru Artă

26 Aug 2012   •   14:34
Români calificaţi la un mare premiu pentru Artă

Anca Benera si Arnold Estefan au sansa sa castige 35.000 de euro - valoarea Premiul Henkel pentru Arta, editia 2012. Este pentru a treia oara cand artisti din Romania "s-au calificat in marea finala'.

Juriul international format din experti si condus de Rainer Fuchs, curator-sef la Muzeul de Arta Moderna - Fundatia Ludwig din Viena (Mumok) a anuntat numele celor cinci artisti finalisti ai competitiei "Henkel Art.Award.2012'.

Astfel, dintr-un total de 931 de aplicatii primite din 23 de tari au fost selectati pentru marea finala cinci artisti/echipe de artisti: Marge Monko (Estonia), Miks Mitrevics (Letonia), Anca Benera si Arnold Estefan (Romania), Olga Jitlina (Rusia) si Katarina Zdjelar (Serbia). Marele castigator va fi anuntat la 30 octombrie, la Muzeul Mumok.

Cei doi artisti romani au castigat faza de preselectie locala cu trei lucrari care au intrat apoi si in faza de selectie internationala, la Viena. Anca Benera si Arnold Estefan completeaza lista artistilor romani care au confirmat valoarea artei contemporane romanesti in cadrul acestei competitii, dupa Dan Perjovschi, finalist si castigator al primei editii – 2002, si Cristina David - finalista in 2011.

×
Subiecte în articol: artă romani premiu calificati