x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale România a intrat în lumea bună a artei contemporane mondiale 

România a intrat în lumea bună a artei contemporane mondiale 

de Cornel Tabacaru    |    12 Mai 2023   •   07:20
România a intrat în lumea bună a artei contemporane mondiale 

Dragii mei cu Jurnalul sub braț, Târgul de Artă Contemporană RAD București, România, 2023 a tras oblonul. A fost un real succes, o premieră care, repet, a pus Bucureștiul și România pe harta târgurilor de artă contemporană a lumii.

 Începând de acum, când un alt scrib din lumea largă va pomeni despre târgurile de artă va enumera New York, Paris, Hong Kong, Bucharest! Un astfel de târg este emblematic pentru o țară, pentru reputația ei, pentru cultura poporului respectiv, devine o carte de vizită extrem de prețioasă. Pentru un popor, pentru identitatea lui, educația și cultura înseamnă aproape totul. Iar România și-a adăugat pe steagul culturii încă o stea. Bravo România, bravo artiștilor români, bravo galeriștilor români.

A fost lume, foarte multă lume în cele patru zile de târg. De la pasionați la amatori de artă, de la colecționari la privitori de frumos cu Jurnalul sub braț, de la copii și bunici la tineri în trecere. De asemenea, foarte mulți specialiști din afara țării. S-a vândut la Târg. Vestea bună este că s-au vândut piese la preț modic către vizitatori care acum încep să-și materializeze dragostea pentru arta contemporană. S-au vândut foarte multe piesele cu prețuri așa-zis accesibile, dar care înseamnă, totuși, câteva sute de euro bucata. Vestea cea mai bună este aceea s-au cumpărat cele mai cotate lucrări, evaluate la câteva zeci de mii de euro. Aceasta este de fapt rețeta de succes clasică a tuturor marilor târguri. 

Așadar Târgul RAD București este de acum un titlu pe facturile cumpărătorilor de vază care și-au completat colecțiile cu piese cumpărate la prima ediție a târgului de la București. Merită vorbit mai mult despre cei câțiva harnici artiști și galeriști care și au dat sufletul ca acest târg să fie o realitate. Puțini au crezut la început. Organizarea unui astfel de eveniment înseamnă o muncă uriașă, meticuloasă, înseamnă perfecțiune și pasiune dusă la extrem. Același bravo. Bravo că sunteți români și ați făcut posibilă realizarea acestui important eveniment artistic, lucru 100% românesc, eveniment cu care românii au intrat într-un cerc artistic select. Bravo, și iar bravo! Ne vedem anul viitor, la a doua ediție a Târgului de artă contemporană, RAD 2024, cu o prezență și mai numeroasă a galeriștilor din țara noastră! 

Mai trebuie spus că deși RAD 2023 și-a închis porțile, peste 20 de exponate pot fi încă admirate până pe 28 mai în parcul hotelului Caro.

Dragii ››› Vezi galeria foto ‹‹‹mei cu Jurnalul sub braț, acum ne despărțim și vă dau iar întâlnire vinerea viitoare, sănătoși, în pace și siguranță. Doamne Ajută!

×