x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Romanii se bat pentru un reality show

Romanii se bat pentru un reality show

de Cristina Ologeanu    |    22 Oct 2005   •   00:00
Romanii se bat pentru un reality show

Intr-un interviu acordat Jurnalului National, Tom Davidson, General Manager AXN Europa Centrala, afirma ca romanii s-au inscris in numar foarte mare pentru cel mai scump program de tip reality show: Amazing Race Europa Centrala.

In aceasta saptamana, postul de televiziune AXN a implinit doi anisori de cand se difuzeaza si in Romania. Cu aceasta ocazie, Tom Davidson, General Manager-ul celor sase posturi tv AXN din Europa Centrala, ne-a acordat un interviu.

Jurnalul National: Cat timp petreceti in Romania?
Tom Davidson: Vin in Romania de aproximativ patru-cinci ori pe an. Am locuit in Bucuresti intre anii 1995-2000 si aici am si intalnit-o pe actuala mea sotie. Asa ca va dati seama ca sunt familiar cu Romania si cu romanii!

In ce alte productii AXN, in afara de "Amazing Race", va mai fi implicata Romania?
Exista deja doua proiecte in faza incipienta dezvoltate la Los Angeles, pe care este posibil sa le punem in practica in 2006.

Apropo de "Amazing Race Central Europe", cati romani s-au inscris in cursa?
Din intreaga regiune au trimis formulare de inscriere 2.500 de echipe. Romania are unul dintre cele mai mari numere de aplicatii: peste 850 de echipe a cate doi oameni fiecare. Programul va avea premiera pe AXN, in septembrie 2006.

Formatul pentru Europa va fi diferit de cel original din Statele Unite?
"The Amazing Race Central Europe" foloseste formatul original al competitiei difuzate in Statele Unite, competitie care a castigat in 2005, pentru a treia oara consecutiv, premiul Emmy pentru "Cel mai bun program de tip reality". Programul pentru Europa Centrala va aduce ceva nou fata de formatul din State deoarece nu mai vorbim doar de o competitie intre personalitati diverse, ci si de o competitie intre tari.

Ce se intampla cu "Lost", cand se vor difuza si celelalte episoade?
Am fost foarte multumiti ca am reusit sa oferim publicului in premiera in Romania acest serial deosebit. Vom aduce curand, cel mai probabil in ianuarie 2005, tot in premiera in Romania, si a doua serie, care deja a depasit toate recordurile de audienta in Statele Unite.

Care este cea mai costisitoare productie AXN?
"The Amazing Race Central Europe" este pana in prezent cel mai costisitor program produs de AXN CE, cu investitii preconizate de peste 1.000.000 de dolari.

Un top 5 al celor mai de succes programe AXN.
Topul celor mai de succes programe difuzate de AXN pana in acest moment include "Lost", "The Amazing Race", "Andromeda", "Survivor", "CSI: NY Criminalistii".

Cand se vor difuza si pe AXN filme de succes la scurt timp dupa lansarea lor oficiala?
AXN nu este un canal de filme premium, prin urmare nu concureaza cu HBO in oferta sa de programe. Aducem filme de actiune gustate de public si produse recent. Din septembrie 2005, AXN a introdus in grila un pachet de filme de actiune foarte apreciate, printre achizitii numarandu-se titluri foarte apreciate de public: "Suspecti de serviciu", "Ingerii lui Charlie", "Desperado", "Dispari in 60 de secunde" etc.

CV
Oferind seriale de top, blockbustere, programe de tip reality/adventure si evenimente sportive in premiera, canalul AXN este vizionat in 50 de tari din Asia, America Latina, Europa si Orientul Mijlociu. In Europa, canalul este prezent in: Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria si Ungaria. In iulie 2003, Tom Davidson a fost numit Director General AXN Europa Centrala. Pana la acest pas din cariera sa, Davidson a coordonat un portofoliu de peste 30 canale tv internationale si a detinut un rol important in lansarea HBO Romania.
×
Subiecte în articol: arte romania amazing race