x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale S-a terminat joaca!

S-a terminat joaca!

06 Mai 2005   •   00:00

Piata revistelor auto s-a imbogatit cu un nou produs premium. TopGear este varianta romaneasca a reputatei reviste britanice.

  • de CATALIN FAINISI, SEBASTIAN S. EDUARD
  • NR. 1. Echipa TopGear a pornit la drum promitand o revista impartiala
    Lansarea celebrei reviste auto britanice TopGear pe piata romaneasca reprezinta o noua provocare pentru presa de profil.

    Cu un suflu nou, un stil aparte de a prezenta cele mai noi aparitii in domeniu si, bineinteles, fara mila acolo unde este cazul, noua publicatie spera sa sparga barierele in Romania. "Nu exista lucru perfect, nu exista masina perfecta. Orice autovehicul are parti bune si parti rele. Partile bune sunt sprijinite de bugete de publicitate mari. Acest lucru se va termina, cel putin din punctul nostru de vedere", sustine Cristi Iovitu, editor-sef al revistei, care garanteaza ca TopGear va prezenta in mod corect toate masinile testate.

    AVANTAJE. Din punct de vedere vizual, revista este de calitate superioara, fiind considerata "premium". Atat din punct de vedere al graficii, cat si al tiparului si stilului de redactare. Cunoscuta pentru aciditatea sa in Marea Britanie, TopGear a fost tiparita in 20.000 de exemplare in versiunea romaneasca. "Este o revista pentru pasionati, nu pentru obsedati. Stim cu totii ca prea multe detalii tehnice strica. Masina nu este o simpla fisa tehnica, ci un stil de viata, un semnal pentru fiecare dintre noi. Asta vrem sa aratam, cu stil, corectitudine si umor", a subliniat Iovitu, care considera ca piata romaneasca este pregatita pentru aceasta provocare si ca oamenii vor sa mai citeasca si literatura.

    SUCCES. Din punct de vedere al succesului pe piata romaneasca, TopGear isi propune primul loc. Cristi Iovitu considera ca, incepand cu 2007, perspectivele pentru revistele auto de la noi vor fi reduse. "La noi s-a pornit acum 10 ani cu reviste facute din pasiune. Tot respectul pentru cei care le-au realizat, dar nu e bine ca lucrurile continua inca asa. In anii care vin lucrurile o sa se aseze." Printre principalele subiecte se numara cel de deschidere, in care "surorile" Ferrari Enzo si Maserati MC12 sunt luate la "bani marunti" sau interesantul reportaj de la Burj Al-Arab, singurul hotel de sapte stele din lume.

    VEDETE SI MASINI
    Revista s-a lansat, joi seara, cu mare fast, la Hotelul Marriott. Prezentatorul serii a fost nimeni altul decat Lucian Mandruta, care, imediat ce a terminat Observatorul de la ora 19:00, a luat-o la goana pe strazile Bucurestiului pentru a ajunge la timp la lansare. Impatimit ai cailor-putere, Lucian Mandruta semneaza si un editorial in TopGear. La lansare, pe langa nenumarati oameni de afaceri au fost prezente si vedete: Gabriela Vranceanu-Firea, Dan Chisu, Alice Nastase, redactorul-sef al revistei Tango. O prezenta insolita a fost cea a ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, Excelenta sa Quinton Quale, care a venit sa salute aparitia revistei.

    ×
    Subiecte în articol: arte