x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Saint Paul de Vence. La pas, pe urmele lui Marc Chagall, Pablo Picasso, Jacques Prevert, Yves Montand

Saint Paul de Vence. La pas, pe urmele lui Marc Chagall, Pablo Picasso, Jacques Prevert, Yves Montand

de Tudor Cires    |    06 Sep 2014   •   09:47
Saint Paul de Vence. La pas, pe urmele lui Marc Chagall, Pablo Picasso, Jacques Prevert, Yves Montand

Dacă arta, romantismul, bucătăria de calitate şi hotelurile primitoare sunt ingredientele vacanţei dumneavoastră de vis, Saint Paul de Vence e destinaţia potrivită. Centrul istoric, datând din secolul al XVI-lea, cu reşedinţele sale transformate în hoteluri de calitate, vă introduc într-o oază de pace, în mijlocul câmpiei provensale.

Cu peste două milioane de vizitatori anual, Saint Paul de Vence este azi una dintre destinaţiile turistice cele mai vizitate din Franţa. Aşezat pe vârful unei coline şi înconjurat de ziduri medievale construite de Franđois I, oraşul are o singură poartă de acces lângă care mai străjuieşte încă tunul Lacan, protectorul acestui burg magnific în faţa asalturilor dinspre mare şi dinspre munte.

ATRACŢII. Punctul central de întâlnire al cetăţii îl constituie şi azi frumoasa fântână construită în 1850. Ca în trecut, aici îşi dau rendez-vous artiştii, actorii de cinema şi oamenii celebri din lumea întreagă.

Vezi și
HOROSCOPUL ȚIGĂNESC

Mai jos, în mica piaţă de la intrarea în oraş, se dispută partide de petanque (joc cu bile, tradiţional în Franţa) faimoase în lumea întreagă; numeroase celebrităţi, între care Yves Montand şi Lino Ventura, au rostogolit aici popularele sfere de metal. Situat la 20 km de Nisa, înspre interiorul ţării, Saint Paul de Vence poate fi considerat un loc de referinţă nu doar prin istoria lui milenară, dar şi prin faptul că a atras şi atrage un mare număr de artişti plastici şi scriitori.

PE URMELE LOR. Seria contemporană de celebrităţi a fost deschisă în 1920 cu........................

Citește articolul integral și vezi Galerie Foto pe RevistaFelicia.Ro

Vezi și
RUGĂCIUNE pentru DEOCHI
5 DESCÂNTECE și LEACURI FERMECATE pentru vindecare de deochi
Tot ce trebuie să știi despre DEOCHI! Cum se ia? Cum se vindecă? DESCÂNTECE!
Busuiocul - leacul magic! Află ce boli vindecă








×
Subiecte în articol: felicia artă chagall picasso franta