x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Salonul Refuzaţilor

Salonul Refuzaţilor

20 Iun 2008   •   00:00
Salonul Refuzaţilor

Miron Manega. Primul ziarist care a dezbrăcat femei pentru publicarea pozelor în cotidian. Primul ziarist care a scos o revistă de cultură pentru mase, nu pentru elită!

Miron Manega (M.M.). Primul ziarist care a dezbrăcat femei pentru publicarea pozelor în cotidian. Primul ziarist care a scos o revistă de telenovele. Primul ziarist care a scos o revistă de cultură pentru mase, nu pentru elită! Primul ziarist care, printr-o revistă pentru liceeni, s-a zbătut pentru drepturile elevilor.

La aproape 52 de ani, lui Miron Manega i s-a pregătit un volum de poezii. Poezii care aşteaptă să le vină rîndul la public de cînd poetul avea 16 ani. După o viaţă trăită de M.M. în straie de poet anonim, iată că Laurian Stănchescu (la rîndul său poet şi secretar personal al ministrului Economiei şi Finanţelor – Varujan Vosganian) i-a dăruit ziaristului un destin. Destinul unui poet cu nume. Autorul nu a ştiut de apariţia propriei cărţi pînă ieri, cînd Laurian Stănchescu i-a adus-o la redacţie.

Marţi, 24 iunie, la Uniunea Scriitorilor din România, la Sala Oglinzilor, începînd cu ora 12:00, va avea loc lansarea volumului de poezii “Salonul Refuzaţilor‘‘, al ziaristului Miron Manega. 

Laurian Stănchescu a făcut posibilă apariţia “Salonul Refuzaţilor‘‘ la Editura Junimea (Iaşi). Alegerea acestei edituri nu e deloc întîm­plă­toare. La “Junimea‘‘ a fost director Marele Poet Cezar Ivănescu, căruia Miron Manega i-a fost discipol.

×
Subiecte în articol: arte