Un grup minunat de artisti a muncit aproape doi ani pentru realizarea unor obiecte din ceramica (stralucitoarea veritabila, asa cum o numeau grecii), expuse acum la Bucuresti. Ce-i face speciali? Ei sunt acei creatori care pot transforma un material oarecum amorf intr-o forma purtatoare de mesaj.
Cand multi oameni erau in Piata Universitatii sa protesteze fata de ceea ce le provoca nemultumire in ultimul timp in tara noastra si transmiteau mesaje prin scandari sau pancarte, alti oameni si-au indreptat pasii spre o destinatie putin mai indepartata, undeva pe langa Piata Amzei, spre a citi sau vedea alte mesaje. Pentru ca nu puteau rata vernisajul expozitiei 'Scrisoare' dintr-o galerie ce promoveaza ceramica romaneasca din zilele noastre, nici daca se inchideau drumurile.
Sala devenise neincapatoare pentru curiosii veniti sa admire lucrarile unui grup de artisti si sa le caute sa inteleaga mesajul lor. Artistii si-au consumat energia si timpul liber construind obiecte din ceramica, lut si alte materiale ce imbratiseaza tema scrisului, a scrisorii, a comunicarii, in cele din urma.
Jurnalul ceramistului, Mesajul pamantului, Stampila, Scrisori catre ingeri, toate sunt lucrari ce il trimit pe privitor catre un tarm construit parca numai din obiecte de scris. Printre materialele folosite se numara: gresia samotata, faianta, portelanul, argila comuna, lutul.
'Scrisoarea, ravasul au constituit un mod de comunicare care, de-a lungul timpului, a luat diferite forme, uneori spectaculoase. Concepute pe materiale precum piatra, ceramica, piele, papirus, acestea ne dezvaluie spiritul creator al omenirii, dar si amprenta timpului. Scopul realizarii expozitiei este acela de a descoperi noi modalitati de interpretare plastica pe aceasta frumoasa si inepuizabila tema', explica Cristina Bolborea, curator al expozitiei.
Expozitia este deschisa pentru public pana la 6 februarie 2012, la Galeria Galateea.