x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Seara de lectura pentru copii cu calciu

Seara de lectura pentru copii cu calciu

de Luiza Moldovan    |    20 Oct 2005   •   00:00

Ziua de marti. In ziua de marti, am stat linistita, sa nu ma sparg. M-am purtat frumos cu mine. Mi-am dat sa mananc mere si suc de legume. Ca la vaci. Bine, ma rog, ca la vacile carora, ca sa dea lapte bun, li se pune muzica simfonica si ele mugesc, in semn de "mersi, bre". Pentru ca aveam oarecare stare generala de naspa (da, moartea imi da tarcoale), mi-am dat un medicament. Mi-am propus sa termin de citit cartea pe care-o incepusem. Asadar, m-am asezata linistita in fata televizorului. Am luat cartea in brate si am inceput sa butonez telecomanda.

Dupa prima pagina, mi-am dat seama c-a-nceput telejurnalu’ ala sau cum ii mai zice-acuma. Ramaneti cu noi, actiunea continua. Multumesc, Andreea! Continuam stirile si dam pagina. La pagina urmatoare, el isi da seama ca e posibil ca ea sa moara, asadar autoritatile spun ca raceala gainilor nu se ia la oameni, decat daca sunt raciti. Bun, la pagina urmatoare astept sa aflu ca am raceala gainilor.

Ma iau cu lectura si nu-mi dau seama cum ma prinde un policier frantuzesc cu poante com-si com-sa, dar macar e misto personajul principal. Incredibil ce misto e sa citesti. Dupa vreo patruzeci de pagini citite, imi dau seama c-am vazut un film intreg, ceea ce, va rog sa ma scuzati, eu n-am mai servit de la televizor un film intreg "de cand fiinta nu era, nici nefiinta" (adica de-acum vreo patru ani, cand am rererererevazut pe Pro "Fabulosul destin al lui Am...lie «ma scuzati» Poulin").

Bun, deci acum, c-am citit si filmul asta, sa punem semnul "bifat" si sa dam pagina. Ia sa vedem, ia sa vedem... ah, bon... ea e bolnava si el nu stie, el mananca mere toata ziua si ea ii spala picioarele, dau pagina pe TVR 1, ce vad? O minunata carte tot politista, Doamne, dar astia au innebunit de tot! Citesc pe nerasuflate, in timp ce behai, deoarece am raceala gainilor. E clar ca aia blonda a omorat-o pe matusa... nu mai stiu cum o cheama..., dar beleaua cade pe un negru.

Mai citesc putin, pentru ca in aceasta carte apare si Liv Tyler, un personaj de desene animate care mie-mi place pentru ca mi se pare candida si gratioasa. Bai, deci pana la urma, i-au dat de cap dupa grupa de sange, ca aia, blonda, avea grupa de sange AB, adica ceva foarte rar intalnit la specia umana. Si a intrat la bulau. Rau faci, rau gasesti, draguta!

Ia sa mai citesc putin. Incredibil! Pe Pro Cine m-a... o carte politista? Da, o alta carte politista. Deja ma dor ochii de atata lectura. Pauza de reclama. Ahhh, iar aia cu "orbit pentru copii cu calciu"! Ce ma enerveaza. Da’ la copiii fara calciu de ce nu s-au gandit?

Ce cruda-i soarta noastra, a intelectualilor! Mereu avem de rezolvat exercitii si probleme pentru acasa.
×
Subiecte în articol: arte