x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sergiu Nicolaescu a fost externat

Sergiu Nicolaescu a fost externat

06 Feb 2008   •   00:00

17:52Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost externat din Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti miercuri după-amiază, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al unităţii, Valentin Calu. Echipa medicală multidisciplinară care s-a ocupat de regizor şi care a evaluat starea de sănătate a acestuia a luat în calcul posibilitatea externării acestuia încă de la sfârşitul săptămânii trecute.



Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost externat din Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti miercuri după-amiază, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al unităţii, Valentin Calu. Echipa medicală multidisciplinară care s-a ocupat de regizor şi care a evaluat starea de sănătate a acestuia a luat în calcul posibilitatea externării acestuia încă de la sfârşitul săptămânii trecute.


Nicolaescu, care a fost spitalizat timp de aproape o lună, va continua acasă tratamentul medicamentos recomandat de specialişti. Sergiu Nicolaescu s-a internat în Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti la 7 ianuarie, iar a doua zi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, din cauza unui hematom cerebral, pe care medicii l-au drenat.


Valentin Calu explica, ulterior, că hematomul subdural cronic a apărut acum două luni, în urma unei căzături. După două zile, regizorul a ajuns din nou la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă, din cauza unor tulburări de ritm cardiac. Dan Voinescu, şeful clinicii de neurochirurgie, declara că există riscul să apară şi alte hematoame, că starea pacientului era bună şi că acesta primeşte medicaţie anticoagulantă.


Hematomul subdural cronic este o afecţiune a persoanelor în vârstă şi reprezintă o acumulare de sânge între cutia craniană şi creier. În acest caz a apărut pe fondul unor tare preexistente. Traumatismul cranian pe care l-a suferit Nicolaescu a fost minor, dar, pe fondul acestei afecţiuni, s-a produs acumularea de sânge, care a impus intervenţia chirurgicală din ziua de 8 ianuarie, a adăugat doctorul. Nicolaescu a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale din cauza reapariţiei hematomului. Evoluţia sa postoperatorie a fost favorabilă şi a reînceput procedurile de recuperare.

×
Subiecte în articol: arte nicolăescu