x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Serial - "Martor fara voie" a fost reprogramat

Serial - "Martor fara voie" a fost reprogramat

de Cristina Ologeanu    |    10 Apr 2006   •   00:00
Serial  -  "Martor fara voie" a fost reprogramat

La finele lunii martie, la Antena 1 a debutat primul serial romanesc de televiziune incadrat in genul thriller paranormal. Recent, postul din Baneasa a decis ca acesta sa fie reprogramat pentru toamna.

Vineri, 31 martie, la ora 20:30, la Antena 1 a fost difuzat episodul pilot al serialului "Martor fara voie", primul thriller paranormal produs in Romania. Producatorului serialului, Andy Lupu, care semneaza si scenariul si regia, i-a venit ideea pentru acest thriller paranormal cand a citit intr-un cotidian un articol despre comisarul criminalist Traian Tandin, care adunase din arhivele Politiei numeroase cazuri cu latura paranormala si le publicase sub forma unui volum. "Am vorbit cu comisarul Tandin si i-am propus sa fac o ecranizare a dosarelor adunate de el. Nu pot sa spun ca a fost usor de convins. Dar cred ca a avut incredere in viziunea mea, mai ales ca i-am spus ca nu vreau sa fac un film senzationalist despre paranormal", marturiseste Andy Lupu.

POVESTE. Personajul central al serialului "Martor fara voie" este Patrick (Marius Manole), un tanar de familie buna, torturat de viziuni macabre care, fara exceptie, ajung sa se adevereasca. Comisarul David (Dan Badarau) crede ca tanarul are capacitati paranormale. Dar nu de aceeasi parere este si partenerul lui, comisarul George (Alexandru Dragoi), un politist corupt care vrea cu orice pret sa-l arunce pe Patrick in inchisoare pe viata. "Pentru ca este un serial de fictiune, scenariul nu respecta in totalitate realitatea. Am inventat personaje si situatii noi, am adaptat cazuistica. Am vrut sa creez o galerie de personaje care sa treaca prin situatii cu iz paranormal", spune producatorul.

DIN TOAMNA. "Din cauza ca, in aceasta perioada, consumul tv incepe sa scada si telespectatorii nu vor putea avea ocazia sa vada acest produs foarte bun, am reprogramat acest serial pentru toamna, atunci cand va avea potential maxim de a fi urmarit de un numar mare de telespectatori", se specifica in comunicatul oficial al Antenei 1. "Reprogramarea serialului este o decizie buna, pentru ca ne da posibilitatea sa facem mai multe episoade. Acum ritmul de lucru este mai lejer si ne permite sa aprofundam fiecare episod", este de parere Andy Lupu.

ECHIPA
IMPREUNA. Pe platoul de filmare, fiecare contribuie la reusita proiectului
Andy Lupu spune ca succesul serialului se datoreaza fiecarui membru al echipei. Contributia la realizarea proiectului se face simtita de la actori, de la Eugen Oprina, directorul de imagine si coproducatorul serialului, si pana la echipa de machiaj, sau de cameramani. Andy marturiseste ca nu a ales pentru rolurile principale actori consacrati, pentru ca, in primul rand, povestea este cea care conteaza, si nu imaginea unei vedete. Desigur, in timp, vor aparea si acestea, dar in regim de "guest star".
×
Subiecte în articol: arte