x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “Sfânta Cruce” de Ion Grigorescu, expusă la MNAC

“Sfânta Cruce” de Ion Grigorescu, expusă la MNAC

de Maria Sârbu    |    16 Iul 2013   •   14:55
“Sfânta Cruce” de Ion Grigorescu, expusă la MNAC

O lucrare inedită denumită “Sfânta Cruce”, realizată de artistul Ion Grigorescu, poate fi văzută, până la 10 august, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) în cadrul expoziţiei “Mircea Cantor: Q.E.D.”. Grigorescu, reprezentant extraordinar al artei contemporane româneşti, este apreciat pentru creaţia sa nu numai în ţară, ci şi în străinătate. Atrage publicul tot ce are legătura cu el: fie filme ce reprezintă atelierul său şi munca sa, fie fotografii cu lucrări realizate, fie instalaţii expuse. De data aceasta, artistul aduce în faţa publicului “o latură a sa mai puţin cunoscută, cea de pictor de biserici şi icoane”, potrivit MNAC. Şi această latură face să completeze “practica artistică şi spirituală” a lui Ion Grigorescu.

Icoana “Sfânta Cruce” a fost special realizată pentru a fi expusă în Camera de Oaspeţi, spaţiu integrat expoziţiei “Mircea Cantor: Q.E.D.” (prima expoziţie personală în România a lui Cantor, tânăr artist foarte apreciat în plan internaţional) care găzduieşte artişti invitaţi.

Născut în 1945, Ion Grigorescu trăieşte şi lucrează în Bucureşti. Expune foarte des în străinătate, acolo unde critica şi publicul rămân încântaţi de lucrările lui.

×