x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sir Richard Branson, Business cu B mare

Sir Richard Branson, Business cu B mare

de Sebastian S. Eduard    |    24 Feb 2011   •   17:05
Sir Richard Branson, Business cu B mare

În "Afacerile, dezbrăcate", Sir Richard Branson ne împărtăşeşte secretele carierei sale în business şi ne dezvăluie adevărul despre cele mai riscante, geniale şi îndrăzneţe afaceri ale sale. Vom vedea astfel de ce a încercat Virgin să se măsoare cu unul dintre cele mai mari superbranduri internaţionale, cum Virgin Mobile USA deţine recordul pentru compania care a generat cel mai rapid încasări de peste un miliard de dolari (depăşind Microsoft, Google şi Amazon) şi cum Richard este singura persoană din lume care-a reuşit să construiască, de la zero, opt companii cu afaceri de mai multe mili­arde de dolari, în opt sectoare de activitate diferite.

Ce calităţi caută Richard Branson la oamenii pe care-i angajează? Cum gestionează o criză? Care sunt antreprenorii pe care-i admiră cel mai mult? Aflaţi adevărata poveste din spatele succesului Virgin Blue în Australia; ce s-a întâmplat, de fapt, atunci când Richard a vrut să preia banca Northern Rock şi de ce crede el că toate companiile trebuie să colaboreze cu guvernele, pentru a lupta împotriva încălzirii globale şi pentru a investi în viitorul pla­netei. Un volum scris de cel care ocupă locul 212 în lista celor mai bogaţi oameni din lume întocmită de Forbes pentru anul 2010 şi poziţia 8 în clasamentul global al celor mai influenţi gânditori de business Thinkers 50, ediţia 2009.

Semnale editoriale
Piramida. Rao. Nisipul timpului se apropie de sfârşit... O cursă împotriva timpului şi sfârşitului lumii. Un eminent profesor de la Oxford este găsit mort în munţii din Peru, foarte aproape de Machu Picchu, cu toate acestea, autorităţile declară moartea lui o sinucidere. Tânăra Catherine Donovan refuză să creadă verdictul dat, mai ales după ce primeşte un mesaj cifrat, trimis chiar înainte de moatea expertului împreună cu mai multe hărţi antice de o valoare inestimabilă. Împreună cu James Rutherford ea porneşte într-o călătorie ce-i poartă din turnul din Oxford până la minunile antice din Peru şi Egipt. Cu o organizaţie din umbră pe ur­me­le lor, ei trebuie să dezlege misterul hărţilor şi prezicerile mayaşilor.

Mă sinucid altă dată. All. Geri are aproa­pe 30 de ani şi vede viitorul în negru: e nemă­ri­tată, nu are copii, locuieşte cu chirie în apartamentul unei mătuşi şi ră­mâne brusc fără ser­viciu. Dezamă­gită, hotărăşte să-şi încheie socotelile cu viaţa. Scrie scrisori de adio tutu­ror cunoscuţilor, în care le spune pe şleau ce crede despre ei, apoi le expediază. Îşi cumpără o rochie roşie, se coafează şi închiriază o cameră la un hotel scump... însă figura cu somni­ferele şi votca nu-i iese şi pace. Aşa se face că viaţa lui Geri devine palpitantă: cum va mai da ochii cu cei care acum îi cunosc toate secretele?

Iisus în evanghelii şi texte gnostice. Nemira. O comoa­ră de înţelepciune esoterică pierdută, Evangheliile gnostice ale lui Iisus îl prezintă pe Iisus ca fiind învăţătorul suprem al înţelepciunii, învăţătorul evreu care continuă să-şi provoace cititorii cu un mesaj de iluminare şi eliberare. Evanghelii şi texte antice despre Iisus, rămase ascunse secole de-a rândul şi excluse din Noul Testament, sunt aici proaspăt traduse şi lămurite de un specialist de prim rang în literatura gnostică şi creştină.

×