x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “Stăpânul ciolanului” intră în scenă

“Stăpânul ciolanului” intră în scenă

de Oana-Maria Baltoc    |    05 Dec 2010   •   19:50
“Stăpânul ciolanului” intră în scenă

Compania Teatrală VOUĺ aduce ciolanul în scenă la propriu, însoţit de un motto pe măsură: “Ciolanu’ e-n toate, e-n cele ce sunt / Şi-n cele ce mâine vor râde la soare!”

Adrian Fetecău, cel care a avut ideea piesei intitulată sugestiv “Stăpânul ciolanului”, mărturiseşte că totul a pornit de la o obsesie a sa: “E vorba de obsesia mea că ciolanul reprezintă, în diverse forme, pentru fiecare dintre noi, TOTUL, dezumanizându-ne. Şi această idee a fost «dramatizată» sub forma unei piese în două acte de doi dintre scenariştii vechi ai Grupului VOUĺ, Marilena Dumitrescu şi Dănuţ Ungureanu care au «radiografiat» în spirit caragialesc societatea bolnavă în care trăim. Pentru ca metafora să fie cât mai sugestivă, Ciolanul este prezent în scenă, scenograful Dan Toader dându-i o formă specială cu dimensiunile de 2,40 m înălţime şi 0,80 m lăţime. Aşadar, e un Ciolan suficient de mare pentru toţi cei care vin să vadă spectacolul în regia lui Alex Avădanei, şi pe care-i asigur că vor râde non-stop o oră şi jumătate cât durează piesa.”

Distribuţia îmbină experienţa unora dintre actori cu entuziasmul celor foarte tineri, absolvenţi de UATC: Marilena Chelaru, Tudorel Filimon, Marcelo Cobzariu, Felix Dumitrescu, Liana Petrescu, Candid Stoica, Ioana Chelaru, Lucian Popa, Cristina Cabel, Daniel Torje, Andrei Necula şi Adrian Fetecău. Primele spectacole vor avea loc pe 7 şi 8 decembrie, de la orele 19:00, la Centrul Cultural “Nicolae Bălcescu” al Sectorului 4, de pe Strada 11 iunie, instituţie care a sprijinit realizarea acestui proiect, iar premiera este prevăzută pentru 14 decembrie la Teatrul de Comedie, tot la ora 19:00. De precizat că montarea destul de complicată a comediei nu putea fi realizată fără sprijinul Centrului Cultural “UNESCO” al Sectorului 6. După spectacolele din decembrie, Compania Teatrală VOUĺ intenţionează să joace regulat piesa atât în Bucureşti cât şi în ţară.

×
Subiecte în articol: arte