x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ştiri

Ştiri

30 Oct 2008   •   00:00

FESTIVAL
Început ieri, Festivalul Internaţional de Literatură continuă azi în incinta Clubului din cadrul Muzeului Ţăranului Român. Discuţiile din cea de-a doua seară a festivalului – My Strange Past / My Stranger Present – se vor concentra asupra trecutului comunist al Europei de Est şi a prezentului pe care acesta şi-a pus amprenta, având drept punct de plecare România, Silezia lui Wojciech Kuczok şi, respectiv, fosta Iugoslavie văzută de Juli Zeh. Istoria recentă a Europei de Est este (încă) o temă “exportabilă” şi, dacă da, ce anume determină interesul Occidentului pentru modurile de-a o trăi şi a o reprezenta?



REZERVĂRI BILETE
Unele spectacole din cadrul Festivalului Artelor, care va avea loc între 2 şi 9 noiembrie, sunt sold-out, biletele fiind epuizate încă de săptămâna trecută. Au fost cumpărate şi cele 200 de abonamente. Nu mai sunt bilete la “Străini în noapte” cu Florin Piersic şi Emilia Popescu, la “Taina cuvintelor” cu Tudor Gheorghe, la “Cofesiuni despre viaţă şi artă” (două conferinţe susţinute de Radu Beligan), la “Dialoguri şi fantezii în jazz”, cu Johnny Răducanu şi Ion Caramitru sau la “Artă şi ortodoxie”, conferinţa lui Dan Puric. Doritorii mai pot găsi bilete la concertul de deschidere al lui Dan Grigore, la “Omul din La Mancha” cu Tudor Gheorghe, la “Peer Gynt”, cu Florin Piersic, la recitalul de vioară al lui Alexandru Tomescu şi la recitalul de pian al Ioanei Delioran, la spectacolul Operei Naţionale Bucureşti “Macbeth” sau la spectacolul “Obiceiuri şi tradiţii populare”. Doritorii îşi pot face rezervări online pe www.vreaubilet.ro. (M.S.)

BORDEIANU & PHOENIX
Astăzi, de la ora 16:00, la Hotel Ibis – Gara de Nord, are loc conferinţa de presă prilejuită de lansarea CD-ului “Back To The Future”, semnat Mony Bordeianu & Phoenix. Noul album conţine trei piese în română (Ştiu că mă iubeşti, Ulciorul, Vânt hain), şi zece în engleză, toate compoziţii Bordeianu (foto) – Covaci. Discul a fost “tras” la Phoenix Records (în Germania, Spania şi Bucureşti), iar mixajele şi masterizarea s-au făcut la VoltArt. Pe 1 noiembrie, la Church Club din Preoteasa, Mony & Phoenix vor prezenta noul disc în cadrul unui concert restrâns, cu doar 500 de bilete puse în vânzare. Fiecare cumpărător de bilet va primi gratuit CD-ul “Back To The Future”. (Alex Revenco)

BLANDIANA, ÎN EBRAICĂ
Cartea de poeme a Anei Blandiana “Fiecare bucurie răneşte pe cineva”, apărută în ebraică la Editura Keshev, va fi lansată în Israel. Evenimentele literare, organizate de ICR din Tel Aviv, vor avea loc în zilele de 2, 3 şi 5 noiembrie, respectiv la Haifa, Ierusalim şi Tel Aviv. Volumul conţine o selecţie a celor mai “reprezentative poezii de dragoste şi a celor cu substrat politic ale autoarei”, după cum informează ICR. Traducerea aparţine lui Moshe Granot şi Shaul Carmel.

×
Subiecte în articol: arte