x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Noi 2008   •   00:00

CONCERT BLUES
John Hammond va susţine un concert special de blues la 22 noiembrie în Hard Rock Cafe, de la ora 22:30. Concertul este al şaselea din seria de “anotimpuri ale Blues-ului”, iniţiată de Event Plus, şi va fi deschis de George Baicea, unul dintre cei mai buni chitarişti de electric blues din România. John Hammond este un artist care se bucură de notorietate în întreaga lume datorită carierei sale de peste 40 de ani dedicată blues-ului, în decursul căreia a susţinut peste 10.000 de concerte. Artistul a lansat până în prezent 30 de discuri şi are în palmares un Premiu Grammy. (R. Grinţescu)



FOLK ŞI POEZIE
Pentru iubitorii baladelor la chitară, în perioada 21-22 noiembrie, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong, din Sibiu, se va desfăşura Festivalul Naţional de Muzică Folk şi Poezie, la eveniment urmând să participe artişti precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu şi Nicu Alifantis. Festivalul are un caracter necompetitiv, propunându-şi să realizeze un program muzical calitativ şi variat. Ediţia debutează vineri la ora 19:00, cu un recital al lui Dragoş Constantinescu, pe versurile lui Nichita Stănescu. Seara vor urca pe scenă Mircea Vintilă, Mircea Baniciu şi Vlady Cnejevici. (Roxana Ancuţa)

CAPODOPERE PE DVD

Studiourile Warner Bros au editat pe DVD o colecţie de 85 de filme, considerate adevărate capodopere ale renumitei case de producţie, acestea urmând să fie lansate cu ocazia celei de-a 85-a aniversare, informează allocine.fr. Colecţia cuprinde filme de toate genurile, din toate deceniile secolului trecut, începând din 1923, anul înfiinţării celebrei case de film, printre cele 85 de capodopere numărându-se: “Aventurile lui Robin Hood” (1938), seria “Harry Potter” şi “Splendoare în iarbă” (1961). Acest pachet de DVD-uri va fi lansat pe piaţă la data de 19 noiembrie. (Roxana Ancuţa)

VAMA ŞI PORCUL

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, grupul Vama a dezvăluit noul candidat pe care îl susţine în campania electorală. Ei bine, noul candidat la alegerile de la 30 noiembrie este porcul. De unde vine? Direct din cocină şi mocirlă. De ce candidează? N-a mai putut să privească cum alţii fură, corup, mint şi dorm. Porcul este opţiunea pe care formaţia Vama o oferă alegătorilor în cursa pentru Parlament. O opţiune murdară, dar adevărată. Din ce partid face parte? Porcul e independent. Liber cugetător şi urât mirositor. Candidatul are şi un clip electoral “Tata taie porcu’ “. (Alex Revenco)

×
Subiecte în articol: arte