x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Târgului Naţional de Jucării, la Muzeul ASTRA din Sibiu

Târgului Naţional de Jucării, la Muzeul ASTRA din Sibiu

de Luminiţa Ciobanu    |    28 Mai 2013   •   15:00
Târgului Naţional de Jucării, la Muzeul ASTRA din Sibiu
Sursa foto: Muzeul ASTRA

Complexul Naţional ASTRA organizează în perioada 1 – 2 iunie 2013, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, în Parcul Tineretului din Sibiu, cea de-a VI-a  ediţie a Târgului Naţional de Jucării. Vor fi prezenţi renumiţi creatori populari de jucării tradiţionale din ţară şi va fi presărat cu momente artistice dintre cele mai variate: spectacole de muzică şi de teatru, ateliere de creaţie şi jocuri.

Teatrul “Gong” aduce în faţa publicului spectacolul Puiul de lebădă, o adaptare după basmul lui Hans Christian Andersen, Răţuşca cea urâtă. Compania “Muschetarii”, din Bucureşti, duce la Sibiu Povestea porcului,  ale cărei ingrediente principale sunt: umorul, muzica şi... virtuozitatea actoricească, iar “Fundaţia pentru Meşteşuguri” va intermedia, în cadrul proiectului “Jocul de acasă”, o întâlnire specială cu tradiţia. Marionete, îmbrăcate în costume populare, vor reaminti legătura afectivă pe care cuvântul "acasă" o stabileşte cu spaţiul unde ne-am născut. Creatori populari renumiţi vor împărtăşi din tainele artei decorării turtei dulci, confecţionării de păpuşi, opinci, zgărdane, sau picturii pe sticlă.

Târgul Naţional de Jucării va fi deschis între orele 10:00 şi 18:00 atât sâmbătă, 1 iunie,  cât şi duminică, 2 iunie. Înscrierile pentru atelierele îndrumate de creatorii populari se vor face cu o jumătate de oră înainte de începerea acestora. Grupele de lucru vor fi alcătuite din 20 de copii.


×