Primul partener al Andreei Marin (la "Surprize, surprize..."), fost component al trupei lui Dan Puric, actor din â96. Pregateste pentru luna viitoare premiera "Scaunele", in regia lui Cris Simion, la Sala Atelier a TNB.
CLAUDIA DABOVEANU
|
ROL. Mihai Razus in "Scaunele" de Eugen Ionesco |
In 1997, a infiintat Teatrul UNU, una dintre primele companii de teatru independente, cu care a facut turnee cu "Trei nopti cu Madox", "Asteptandu-l pe Godot" si inca un spectacol de teatru dans, in coregrafia Varvarei Stefanescu, femeia care i l-a scos in cale pe Dan Puric. S-au dat probele, s-au luat probele (de dans) si Mihai a fost luat cu asalt de Dan Puric in trupa sa, in â98. O perioada minunata, pana-n 2002, a carei incununare au constituit-o "Costumele!" si "Made in Romania". Exprimarea imaginatiei lasata libera. Comunicare prin expresivitate corporala. Arta pura. Dar ca orice grup compact de artisti, a durat doar trei ani. La plecare, nu s-a certat cu Dan Puric, nu s-ar putea certa cu un om pe care-l admira si-l iubeste enorm. Oamenii veniti mai nou in trupa si care nu si-ar fi avut locul acolo. Lovituri sub centura. Talent da, caracter nu. Iata cauzele plecarii sale - cu mare parere de rau - din trupa lui Puric.
LECTIA LAZAROV. Ca s-o luam cronologic, prima proba luata con brio a fost cea de la "Surprize". Caseta cu probele s-a dus direct in Spania. Nu era cunoscut, n-avea relatii, dar... a avut norocul numit Valeriu Lazarov, care l-a vazut, l-a placut si... l-a vrut langa Andreea Marin. O experienta naucitoare, pentru ca e o sansa sa-ncepi o noua meserie cu un profesionist. Intr-una dintre deplasarile la Madrid, "chemat la raport", a primit de la Lazarov o lectie extraordinara. Avionul intarziase din cauza unor greve pe aeroporturile din Italia si Lazarov il astepta la ora 2:00 noaptea, in biroul sau. I-a vorbit la obiect, i-a disecat toate gesturile de pe casetele cu inregistrari. In majoritate erau greseli, dar criticile erau constructive. De la om la om, fara intermediari, in miez de noapte. Ceea ce nu i s-a intamplat cu alti oameni de televiziune, care il criticau, dar nu stiau sa-i spuna ce-a gresit. Desi a fost schimbat din functia de asistent al zanei surprizelor dupa un an (metoda practicata si-n Spania, si-n Italia), oamenii si acum ii asociaza imaginea cu "Surprizele".
DON QUIJOTE
|
Droguri. Probleme familiale. Intoleranta. Noncomunicare. Va suna cunoscut? V-ati gandit cum sa-i tinem departe de toate astea pe cei foarte tineri? Mihai are o asociatie culturala cu care vrea sa faca educare prin arta. Crede ca liceenii au un potential benefic imens, numai ca nu sunt sustinuti si ghidati. E optimist, un fel de don Quijote modern. Cu trupa "Tralala", formata numai din elevi, a facut un spectacol, "Clasa", care a avut premiera la Liceul "Jean Monnet". Inainte de asta, a facut recuperare prin artterapie la un centru de copii cu retard mintal. Cu rezultate si progrese vizibile. Dar nimeni nu s-a gandit sa-i dea o mana de ajutor... financiar. "O sa continuu asta pana o sa ma calce toata lumea-n picioare, pana o sa-mi termin si ultimele economii, o sa ma bat cu morile de vant si voi reusi tot ce-mi propun. Mereu am reusit."
|