x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Teatru - Toamna festivalurilor

Teatru - Toamna festivalurilor

04 Oct 2005   •   00:00
Teatru - Toamna festivalurilor

Aproape ca nu exista oras mai mare din Romania in care sa nu aiba loc in lunile octombrie si noiembrie cate un festival de teatru. Arad, Galati, Piatra Neamt, Iasi, Giurgiu, Brasov, Bucuresti, Oradea organizeaza in aceasta toamna asemenea evenimente, informeaza Mediafax.

Organizatorii Festivalului National de Teatru Clasic de la Arad spun ca exista o mare dorinta din partea publicului de a vedea spectacole din Capitala. Din selectia de opt spectacole ce se vor juca intre 9 si 16 octombrie, jumatate sunt din Bucuresti. Festivalul National de Comedie de la Galati va semana cu un turneu al teatrelor bucurestene. Intre 17 si 26 octombrie, Odeon va prezenta "Sefele", Teatrul Mic - "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu" si "8pt.n9ua. 89... fierbinte dupa ’89", Nottara - "Hangita" si "Bigudiuri", Comedia - "Poiana boilor" si "Nepotu’", ambele in regia lui Horatiu Malaele, iar Teatrul Luni - "New York Fuckin’ City" si "Totul despre Al".

Festivalul National de Teatru, ce va avea loc intre 6 si 13 noiembrie, il are in centru pe regizor, conceptul propus de selectionerul unic, Marina Constantinescu. Liviu Ciulei, Mihai Maniutiu, Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunza, Tompa Gábor, Alexandru Tocilescu, Bocsárdi Lászl" si Silviu Purcarete sunt cativa dintre regizorii prezenti in festival. Evenimentul va gazdui premiera oficiala cu "Triumful dragostei", in regia lui Alexandru Darie, si o reprezentatie cu "Inima de caine", cel mai recent spectacol al lui Yuri Kordonskiy in Romania.

×
Subiecte în articol: arte