x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Teatrul radiofonic îşi deschide stagiunea

Teatrul radiofonic îşi deschide stagiunea

de Maria Sârbu    |    11 Sep 2008   •   00:00

Teatrul Naţional Radiofonic îşi deschide stagiunea 2008-2009 cu spectacolul “Finale ­ o călătorie imaginară cu Eugène Ionesco”, în regia Ilincăi Stihi, care va fi difuzat joi, 11 septembrie, de la ora 19:00, la Radio România Cultural

Teatrul Naţional Radiofonic îşi deschide stagiunea 2008-2009 cu spectacolul “Finale ­ o călătorie imaginară cu Eugène Ionesco”, în regia Ilincăi Stihi, care va fi difuzat joi, 11 septembrie, de la ora 19:00, la Radio România Cultural. Personajelor din spectacol le dau viaţă remarcabilii actori Irina Petrescu, Gheorghe Visu, precum şi Anca Sigartău, Marius Capotă şi Nicolae Călugăriţa.

 
Regizoarea susţine că este cea mai recentă premieră dintr-o serie de spectacole radiofonice inspirate din opera marelui dramaturg. Acest spectacol a fost realizat după un scenariu inspirat de “Jurnal în fărîme”, publicat de autor în 1967. Este primul volum de mărturisiri, meditaţii sau gînduri răzleţe din memorialistica a lui Eugène Ionesco, serie care se încheie cu jurnalul apărut în 1987, “Căutarea intermitentă”.

 
Ilinca Stihi a utilizat cu supleţe, la scrierea scenariului, intertextualitatea, preluînd în structura montajului dramaturgic scene din “Regele moare”, unul dintre cele mai cunoscute texte dramatice ale lui Eugène Ionesco.

 
O audiţie cu public a acestui spectacol va avea loc luni, 15 septembrie, la barul Majestic-Ramada, de la ora 11:00

×
Subiecte în articol: arte