x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Top - Cel mai urmarit final de serial

Top - Cel mai urmarit final de serial

de Adriana V. Paduraru    |    23 Feb 2007   •   00:00
Top - Cel mai urmarit final de serial

Sunt seriale care ne capteaza atentia atat de tare incat abia asteptam urmatorul episod. Iar cand productia a ajuns la final numarul telespectatorilor este si mai mare, toata lumea fiind curioasa sa afle deznodamantul.

Intr-un clasament al audientelor din Statele Unite, cel mai urmarit ultim episod a fost cel din "M*A*S*H" (difuzat de CBS). Finalul serialului, care prezinta viata personalului unitatii 4077 Mobile Army Surgical Hospital in timpul razboiului din Coreea, a fost urmarit de 105,9 milioane de telespectatori.

Locul al doilea este ocupat de "Cheers", la o distanta de aproximativ 20 de milioane de privitori. Aventurile celor care se perinda prin barul din Boston "Cheers", al carui patron este Sam Malone (Ted Danson), a captivat atentia publicului. Asa se face ca ultimul episod al seriei a fost urmarit la NBC de 80,4 milioane de telespectatori. "Medalia de bronz" a fost primita de Seinfeld, serial al carui final a "pus pe jar" 76,3 milioane de privitori.

PRIETENII TAI. Americanii au indragit foarte mult productia "Friends" ("Prietenii tai"). Dupa finalul serialului, urmarit de 52,5 milioane de telespectatori, s-a pus problema reunirii celor sase prieteni (Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler si Ross), vehiculandu-se salarii uriase, de aproximativ un milion de dolari de persoana per episod. Lupta pentru pozitiile 5 si 6 ale clasamentului a fost foarte stransa, diferenta fiind de doar 700.000 de telespectatori. Astfel, finalul serialului "Magnum P.I." (locul 5) a fost urmarit de 50,7 milioane de oameni, in timp ce "The Tonight Show Starring Johnny Carson" a fost privit de 50 de milioane. Top 10 este completat de "The Cosby Show" - 44,4 milioane (locul 7), "All In the Family" - 40,2 milioane (locul 8), "Family Ties" - 36,3 milioane (locul 9) si "Home Improvement" ("Mesterul casei") - 35,5 milioane (locul 10).

SURPRIZE. N-au reusit sa se claseza intre primele zece, insa au avut audiente "respectabile" ultimele episoade ale serialelor "Dallas" (locul 11) - 33,3 milioane de privitori; "Everybody Loves Raymond" (Dragul de Raymond) - locul 12 cu 32,9 milioane de privitori, "Frasier" (locul 17) - 25,2 milioane de telespectatori. "Cine-i seful" s-a clasat pe pozitia a 24-a, cu 20,5 milioane de privitori, iar ultimul episod din "Printul din Bel-Air" a atras 19,9 milioane de telespectatori. Desi a fost un serial indragit, deznodamantul "Familie Bundy" n-a atras decat 15,2 milioane de privitori, serialul clasandu-se pe locul 32. Nici "Dadaca" sau "Totul despre sex" n-au "stralucit". Primul a avut o audienta de 11,1 milioane de telespectatori (locul 37), iar cel de-al doilea - 10,6 milioane (locul 38).

×
Subiecte în articol: arte milioane locul urmarit telespectatori