x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Turism cultural - Sibiul, lansat la Berlin

Turism cultural - Sibiul, lansat la Berlin

de Sebastian S. Eduard    |    25 Oct 2006   •   00:00
Turism cultural - Sibiul, lansat la Berlin
Corespondenta din Berlin
Ieri, in mod oficial, s-a lansat la Berlin Programul "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007". A fost doar sfarsitul unei saptamani pline care a debutat la 19 octombrie cu un concert de muzica clasica sustinut de Philarmonie der Nationen si s-a finalizat cu o conferinta de presa sustinuta la ambasada noastra de oficialitati din Romania, Luxemburg si Germania, printre care s-au aflat Klaus Johannis, primarul Sibiului, Bogdan Mazuru, ambasadorul Romaniei la Berlin, si Sergiu Nistor, comisar guvernamental pentru Sibiu.

PROIECTE CULTURALE. Conform declaratiilor acestora, impartasite atat presei germane, cat si celei romanesti prezente la eveniment, Sibiul va astepta anul viitor in jur de o jumatate de milion de turisti in plus fata de cei care viziteaza in mod obisnuit orasul. S-au selectat peste 200 de proiecte culturale care vor genera 1.000 de evenimente, primele dintre ele avand loc chiar in noaptea de Revelion, atunci cand se va inaugura programul. Dintre celelalte evenimente se mai pot aminti Festivalul International de Teatru, un Festival de Jazz, mai multe festivaluri de film (Astra, Transilvania, Cinema Paradiso), un colocviu Emil Cioran.

Fuziunea de genuri pare a fi principala caracteristica a manifestarilor, pentru ca, pe langa aceste evenimente majore, vor avea loc permanent in teatrul de la Sibiu, in cluburi si cafenele, in hale industriale sau piete publice - in spatii conventionale sau mai putin conventionale - concerte de jazz, muzica populara, rock, electronica sau de avangarda.

×
Subiecte în articol: arte