x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Uli Roth live - Legenda chitarii, invitat special la Bucuresti

Uli Roth live - Legenda chitarii, invitat special la Bucuresti

de Raluca Grintescu    |    24 Noi 2006   •   00:00
Uli Roth live - Legenda chitarii, invitat special la Bucuresti

O adevarata legenda in lumea muzicii, chitarist si multiinstrumentist de exceptie, Uli Jon Roth va participa ca Special Guest Artist pentru un proiect al Fundatiei Aquarius.

Cu trei saptamani inainte de concertul "Therion goes classic" din 9 decembrie, la Sala Palatului, organizatorii ofera publicului roman amator de muzica de calitate o surpriza de proportii. Chitaristul si compozitorul Uli Jon Roth - ex-Scorpions, si Electric Sky, actualmente concertand in turnee si spectacole cu Sky Orchestra - a confirmat participarea in proiectul Ars musicae - ars medicinae, al Fundatiei Aquarius.

DISCUTII LIBERE. Christofer Johnsson/mastermind Therion si-a declarat in repetate randuri admiratia fata de Uli Jon Roth, pe care l-a mentionat ca model, inspiratie si influenta, exprimandu-si dorinta de a-l avea ca invitat intr-un proiect Therion. La un concert recent, Uli Jon Roth in Suedia, membrii Therion au discutat despre posibilitatea de a lucra impreuna intr-un proiect, colaborare care va prinde viata pentru prima data la Bucuresti. Legendarul chitarist si compozitor va sustine o prelegere despre fuziunea dintre muzica clasica si rock/metal si legatura dintre muzica si medicina, care va fi urmata de discutii libere si raspunsuri, impreuna cu Christofer Johnsson, la intrebarile participantilor. Sunt invitati sa participe muzicieni din domeniul clasic si rock/metal, studenti la Conservator, reprezentanti ai presei si publicul larg. Seminarul va avea loc la 8 decembrie. Mai multe informatii despre programul seminarului sunt disponibile pe www.concerte.fundatiaaquarius.ro.

APTITUDINI. Uli Jon Roth este un muzician care nu mai are nevoie de prezentare. Publicul roman il cunoaste inca din anii ’70, cand a inregistrat un succes de proportii cu trupa Scorpions, cu care a inregistrat cinci albume (inclusiv Tokio Tapes, vandut intr-un milion de exemplare). Este considerat unul dintre pionierii metalului neoclasic, ultimul sau album, "Metamorphosis" (dupa Anotimpurile lui Vivaldi), exceland prin creativitate si maiestrie artistica. specialitate japonezA. Ca o recunoastere pentru realizarile sale artistice remarcabile, Uli a fost introdus oficial in Walk of Fame (Galeria de onoare) a singurului muzeu Rock & Pop din Europa (Gronau, Germania), in septembrie 2003. O adevarata legenda in lumea muzicii, chitarist si multiinstrumentist de exceptie, Uli isi scrie propriile compozitii si aranjamente prin care aduce in actualitate muzica clasica. Este in acelasi timp regizor de film, picteaza in stil realist, scrie poezii si tratate filozofice. Instrumentul la care canta este foarte special si a fost inventat chiar de el: legendara chitara Sky, cu 6 octave, un instrument unicat, comandat special in Japonia.

×
Subiecte în articol: culture club roth jon roth uli jon