x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Un Piersic veşnic tânăr

Un Piersic veşnic tânăr

de Roxana Ioana Ancuta    |    Oana-Maria Baltoc    |    25 Mar 2010   •   00:00
Un Piersic veşnic tânăr
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

"Actorul care a călărit cei mai mulţi cai, care a sărutat cele mai multe femei şi care a spart cele mai multe seminţe pe ecrane", "Mândrul", "cel mai frumos mincinos", a împlinit 52 de ani de profesie. Piersicul i-a făcut să râdă, să plângă şi să aplaude frenetic pe cei 4.000 de admiratori veniţi marţi seară la "petrecerea" de la Sala Palatului.



Timp de cinci ore, în loc de patru cât s-a anunţat oficial că va dura show-ul - de altfel, de aşteptat atunci când pe scenă urcă Piersicul Senior - s-au perindat prin faţa spectatorilor artişti, prieteni, rude ale actorului, colegi. Fiecare şi-a exprimat în felul său dragostea şi admiraţia faţă de Florin Piersic. Mihaela Rădulescu, gazda evenimentului, alături de echipa de la "Duminica în familie" şi de Pepino Popescu (preşedintele agenţiei VreauBilet) au pus la cale spectacolul aniversar intitulat "Hoinar printre amintiri".

"Totul a fost înfăşurat într-un fel de secret. Am văzut afişe în Bucureşti aniversându-l pe Florin Piersic la 50 de ani de meserie, de profesie - când aud «carieră» îmi vine să mă împuşc dar nu mai am gloanţe. Trebuie să spun că în momentul când am văzut afişul am fost foarte surprins, pentru că nu m-a anunţat nimeni de această aniversare. Şi îmi pare rău că trebuie să vă spun asta, dar eu împlinesc 52 de ani de profesie", a declarat Piersic despre sărbătoarea care i-a fost dedicată.

Stela Popescu şi Arşinel, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Ileana-Stana Ionescu, Rodica Popescu-Bitănescu, Draga Olteanu-Matei, Jean Constantin, Dorel Vişan, Corina Chiriac, Nicolae Caragea, Gabriel Cotabiţă, Marina Voica, Ovidiu Komornyic, Mirabela Dauer, Mădălina Manole, Andra s-au numărat printre cei care au ţinut să-i fie aproape actorului care a împlinit în ianuarie 74 de ani.

OM, REGIZOR, ACTOR
Pe scena transformată într-un platou de filmare au fost aşezate trei scaune inscripţionate cu OM, REGIZOR şi ACTOR, cel destinat lui Piersic fiind primul dintre ele. Într-o atmosferă amicală, vorba dulce a lui Piersic, izvorâtă de pe meleagurile de poveste ale Bucovinei, i-a făcut părtaşi pe cei din sală la povestea de viaţă a unui actor, a unui om care a trăit şi trăieşte pentru film şi teatru. Iubirile, dezamăgirile, bucuriile lui Piersic, toate s-au legat într-un fel sau altul de scenă, de marele sau de micul ecran.

Prin faţa spectatorilor s-au perindat şi femeile din viaţa bărbatului Piersic. Tatiana Iekel, Anna Szeles - cât şi actuala soţie, Ana Piersic, au transmis mesaje de suflet chiar dacă nu au fost prezente pe scenă sau în sală. Seniorul Piersic a coborât printre iubiţii săi spectatori, a sărutat doamne şi domnişoare, a strâns mâini, s-a lăsat mângâiat şi a primit flori, dar şi un pistol cu ţeava lungă, în amintirea zilelor de haiducie de pe platourile de filmare.

Poveştile lui Piersic au curs ca vinul bun, iar darul său către public au fost ruga şi lumânarea aprinsă de actor la Mormântul Sfânt de la Ierusalim, după cum a mărturisit: "Vă jur, credeţi-mă. La cea de-a 37-a vizită la Ierusalim am aprins o lumânare şi m-am gândit la voi".
Printre momente emoţionante şi snoave, spectacolul a ajuns la final, când Piersic şi-a luat la revedere cântând: "În viaţă am avut o stea!/ Am mers pe sârmă fără plasă,/ Iar peste toate astea, peste toate/ Am ars în felul meu!"

×
Subiecte în articol: arte