x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Unicul post de radio pentru copii

Unicul post de radio pentru copii

16 Iul 2004   •   00:00

In peisajul radiofonic autohton, din toamna, va emite un post de radio unic la noi si in Europa. Pana la ora 21:00, Radio Itsy-Bitsy va apartine numai celor mici, iar dupa aceasta ora va deveni un post de jazz si blues.

CRISTINA OLOGEANU

Nadia Tataru, reprezentanta postului Radio Itsy-Bitsy a obtinut licenta de emisie pe 103,40 MHz inca din aprilie 2004. Insa va mai dura ceva pana va incepe sa emita. Cel mai devreme in toamna. Postul va putea fi receptionat doar in Capitala. Felix Tataru, sotul reprezentantei acestui post de radio, ne-a declarat ca la ora actuala, grila de programe nu este batuta in cuie. Pe 103,40 MHz se vor auzi: povesti, muzica pentru copii, stiri pentru copii, concursuri, chiar si reportaje pentru cei mici. Povestile vor fi grupate astfel: povesti clasice, povestile romanilor si povesti inventate. Cei mici vor primi si teme pentru acasa. Dupa ora 21:00, se va transforma intr-un post de radio pentru adulti, difuzandu-se jazz si blues.

UNICITATE. Acest post se coace de mai bine de un an. "Vrem ca totul sa fie o joaca pentru copii, dar noi nu ne vom juca. Am cautat pe Internet sa vad daca mai exista ceva de gen. Nu am gasit. Am inteles ca BBC Londra intentioneaza sa faca un post de radio pentru cei mici, dar nu stiu sa mai existe undeva in lume asa ceva."

MAGICIANUL. Unul dintre povestitori va fi "Magicianul" Marian Ralea. "Voi fi un fel de voluntar la acest radio. Desigur ca voi fi Magicianul, pentru ca, se pare, nu pot "scapa" de imaginea asta".

HITURI

La Radio Itsy-Bitsy se vor auzi numai hituri ale copilariei. "Atat timp cat copiii au hituri preferate, le vom difuza. Nu pot spune in ce masura vom difuza piese ale trupelor cunoscute. Din moment ce vrem sa si educam, nu vom difuza hituri O-Zone sau Andre - care vad ca au priza la cei mici. Prefer hiturile de genul "Melc, melc cotobelc" sau "Un elefant se legana"." Acest post de radio s-a nascut nu din dorinta de a se transforma intr-o afacere prospera, ci din aceea de a le oferi ceva diferit propriilor copii. Investitia a pornit de la suma de 50.000 de euro. Chiar daca aceasta se dovedeste a fi o nereusita, sotii Tataru nu au de ce sa isi faca probleme, intrucat ei conduc o binecunoscuta agentie de publicitate. "Vrem sa facem un radio pentru copii. Punct. Nu ne gandim la nereusita."
×
Subiecte în articol: arte copii radio post