x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Unkle, La B’estfest

Unkle, La B’estfest

de Raluca Grintescu    |    21 Mar 2008   •   00:00
Unkle, La B’estfest

La doar câteva zile de la confirmarea prezentei trupei Cypress Hill pe scena B’ESTFEST, un nou nume şi-a anunţat participarea în cadrul edi­ţiei de anul acesta a festivalului: ce­lebrul proiect electro UNKLE

La doar câteva zile de la confirmarea prezentei trupei Cypress Hill pe scena B’ESTFEST, un nou nume şi-a anunţat participarea în cadrul edi­ţiei de anul acesta a festivalului: ce­lebrul proiect electro UNKLE (foto), prezent pentru a doua oară în Ro­mânia! Alături de UNKLE, line-up-ul festivalului îi cuprinde şi pe Cy­press Hill, Manic Street Prea­chers, Kaiser Chiefs, Roisin Murphy (Moloko), Nelly Furtado şi Judas Priest.

 

BILETE. Înfiinţată în 1994 de către James Lavelle şi Tim Golds­worthy, trupa britanică UNKLE a debutat discografic chiar în acelaşi an, cu albumul “The Time Has Come‘‘. Doar un an mai târziu, componenţa se schimbă: Tim Goldsworthy alege să se implice într-un alt proiect, locul său în trupă fiind luat de DJ Shadow. Primul album lansat în această formulă a fost “Psyence Fiction‘‘, în 1998, un album mai aproape de tendinţele comerciale, la care au luat parte şi o serie de artişti im­portantţi, printre care Thom Yorke (Radiohead), Mike D (Beas­tie Boys), Jason Newsted (Metallica) şi Richard Aschroft (The Verve). După terminarea turneului  “Psyence Fiction‘‘, DJ Shadow a pă­răsit UNKLE, fiind înlocuit de turnatable-iştii de la Scratch Perverts. Anul acesta, UNKLE revine în România pentru a susţine un show în cadrul B’ESTFEST 2008, chiar în prima zi a festivalului, pe 4 iulie. Biletele de o zi (4, 5, sau 6 iulie) au fost deja puse în vânzare. Acestea costă 90 de lei în presale, urmând ca în zilele de festival, la intrare, acestea să coste 110 lei.

×
Subiecte în articol: arte unkle