x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Viaţa reginei Maria într-o expoziţie de excepţie

Viaţa reginei Maria într-o expoziţie de excepţie

de Carmen Anghel    |    04 Sep 2013   •   15:33
Viaţa reginei Maria într-o expoziţie de excepţie

 “Regina Maria – istorie şi destin”. Aşa se intitulează expoziţia dedicată comemorării a 75 de ani de la trecerea în nefiinţă a Reginei Maria a  României. Este organizată de Muzeul Naţional Cotroceni în colaborare cu Muzeul Militar Naţional ”Regele Ferdinand I” şi Comandamentul Flotilei 56 Fregate din cadrul Statului Major al Forţelor Navale Române, în perioada 6 – 7 septembrie 2013,  la bordul Fregatei “Regina Maria”, din portul militar Constanţa. Expoziţia va cuprinde obiecte personale, decoraţii, fotografii şi cărţi poştale reprezentând-o pe suverana României în diverse ipostaze, fotografii ale vechiului distrugător “Regina Maria”, documente, cărţi cu semnătura reginei Maria, cărţi dedicate reginei, reviste şi aşa mai departe.
   
Muzeul National Cotroceni este  prima instituţie de cultură care a realizat o expoziţie de patrimoniu pe ambele Fregate – “Regina Maria” (2008) şi “Regele Ferdinand” (2013) şi acum din nou pe “Fregata Regina Maria”.

Deschiderea expoziţiei va avea loc vineri, 6 septembrie 2013, orele 18:00, şi va putea fi vizitată de public în ziua de 7 septembrie a.c., în cadrul “Zilei Porţilor Deschise pentru familiile militarilor din Forţele Navale”.  Vernisajul expoziţiei va fi urmat de un concert la bordul navei. Invitaţii la vernisaj vor fi întâmpinaţi de personaje în costume de epocă.



×