x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Vin biografiile dedicate Papei

Vin biografiile dedicate Papei

12 Mai 2005   •   00:00

La mai bine de o luna de cand a fost numit succesorul Papei Ioan Paul al II-lea, editorii anunta lansarea unor biografii dedicate Papei Benedict al XVI-lea.

Prima carte de acest gen va aparea in Germania la data de 17 mai. "Papa german - de la Joseph Ratzinger la Benedict al XVI-lea", scrisa de jurnalistul Peter Seewald, contine numeroase fotografii, interviuri cu Suveranul Pontif si cu apropiatii sai. Autorul i-a luat mai multe interviuri actualului Papa pe vremea cand era Cardinal de München, pentru cartea "Sarea pamantului" (devenita best-seller). Aceasta carte va avea 160 de pagini si va costa 9,95 euro. Ea va aparea la Editura Weltbild, care face parte din acelasi grup ce scoate si celebrul ziar german, Bild.

INCA UNA. Francezii au anuntat si ei ca, la 20 mai, vor scoate pe piata "Benedict al XVI-lea, cheile unei vieti". Si aceasta biografie este scrisa de o jurnalista. Constance Colonna-Cesari reda principalele etape ale vietii lui Joseph Ratzinger: copilaria in Bavaria in timpul nazismului, participarea la razboi, studiile de Teologie, rolul din timpul Conciliului Vatican II, numirea sa ca arhiepiscop de München, apoi la Roma, in fruntea Congregatiei pentru doctrina credintei, pana la alegerea ca succesor al lui Ioan Paul al II-lea, la 19 aprilie. Editia franceza a lucrarii va avea 294 de pagini si va costa 14,9 euro. Ca si colegul sau din Germania, jurnalista franceza a mai publicat doua carti despre Vatican. (Cristina Ologeanu)

×
Subiecte în articol: arte