x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Visul unei nopţi de vară", la Sala Radio

"Visul unei nopţi de vară", la Sala Radio

de Oana-Maria Baltoc    |    02 Noi 2010   •   00:00
Orchestra de Cameră Radio va susţine mâine, de la ora 19:00, un program de concert cu Suita din muzica de scenă "Visul unei nopţi de vară", op. 61 de F. Mendelssohn, alături de pianiştii Dana Borsan şi Toma Popovici, sub îndrumarea dirijorului Radu Popa. Evenimentul este inclus în manifestările organizate cu prilejul celei de-a 90-a aniversări a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România sub genericul decada muzicii româneşti.

Din program vă amintim "Divertisment pentru orchestra de coarde" de Adrian Iorgulescu, "Concertul nr. 1 în do minor pentru două piane şi orchestră", BWV 1060 (n.r. indicele operelor lui Bach) şi "Concertul nr. 2 în do major pentru două piane şi orchestră", BWV 1061 de J.S. Bach. Radu Popa, reprezentant al tinerei generaţii a şefilor de orchestră români, a participat la numeroase turnee în străinătate.

La rândul ei, Dana Borsan, solist-concertistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, a încheiat în 2006 un proiect unic în istoria muzicii româneşti, "Integrala concertelor pentru pian de W.A. Mozart", realizat în colaborare cu Orchestra de Cameră Radio.

×
Subiecte în articol: arte