x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Zece Zile de Iubire şi Pădurea Îndrăgostiţilor

Zece Zile de Iubire şi Pădurea Îndrăgostiţilor

de Dana Andronie    |    17 Feb 2011   •   19:22
Zece Zile de Iubire şi Pădurea Îndrăgostiţilor
152467-felicia-filip-in-recital-la-crizantema-de-aur-2010.jpg"Fiecare loc de pe pământ are o poveste a lui, dar trebuie să tragi bine cu urechea ca s-o auzi şi trebuie un gram de iubire ca s-o înţelegi", spunea Nicolae Iorga. În ultima vreme am dovedit că avem o inimă colectivă împietrită sau că am surzit în masă. Nu ne mai interesează absolut deloc starea mediului în care ne-a fost dat să trăim. Şi totuşi... De Sfântul Va­len­tin a demarat proiectul "Zece Zile de Iubire", susţinut de Lavinia Şan­dru şi Asociaţia ProFamilia. "Este un co­ncept care susţine mişcarea ecologică şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi pentru mediul în care trăim. Avem o ţară frumoasă, dar nu atât de curată pe cât de fumoasă este. Arta trebuie să participe la trezirea acestei conştiinţe  colective", declară regizorul Cristian Mihăilescu.

De Ziua Pământului, pe 22 apri­l­ie, va fi lansat volumul "Manifest pentru sănătatea pământului". În aceeaşi zi, în Bucureşti, în Pădurea În­dr­ă­gos­tiţilor, perechile de tineri care vor câş­tiga concursul pentru "cel mai frumos mesaj ecologic" vor planta co­pa­cul iubirii. Pentru ca acest vis să de­vi­nă realitate, fiecare trebuie să scrie un mesaj ecologic, fie la www.la­vi­nia­sandru.wordpress.com, fie să-l înmâneze echipei Caravana "Zece Zile de Iubire", care se va afla zilnic, până pe 24 februarie (ziua de Dragobete), în fiecare sector al Capitalei.

Cele mai frumoase mesaje vor mai primi o recompensă: o invitaţie la spectacolul "Zece Zile de Iubire", de pe 24 februarie, de la Sala Palatului, unde sunt chemaţi la scenă deschisă: Direcţia 5, Florin Chilian, Felicia Filip, Andrei Păunescu şi Trupa Totuşi, Victor Socaciu, Emeric Imre, K1, Ro-mania, Silvia Ştefănescu, Hector Lopez, Raul Cârstea, Constantin Neculae etc.

Cum Cristian Mihăilescu este regizorul spectacolului, vom avea şi o demonstraţie multimedia, care ne va lua prin suprindere, oricât de mult ne-am aştepta la ceva ieşit din comun. Un prim exemplu este dialogul ine­dit, de pe scenă, al Feliciei Filip cu regizorul Bogdan Toader, care s-a stins din viaţă anul trecut, în luna decembrie. Ultima dorinţă a acestuia a fost ca ultima sa piesă, "Don’t say goodbye", să fie cântată de Felicia. Acea zi va fi ziua de Dragobete: 24 februa­rie.

×