x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Asaltul veteranelor

Asaltul veteranelor

27 Mai 2005   •   00:00

Obisnuita trecere in revista a principalelor performante inregistrate de piesele din cea mai recenta editie a Romanian Top 100 Singles Chart nu poate sa lase neremarcat faptul ca in aceasta saptamana doar doua piese noi au intrat in clasament.



  • de CRISTIANA STAMATESCU

  • PERFORMANTA. Anastacia implineste 47 de saptamani de top
    KT Tunstall cu "Black horse and the cherry tree" si, respectiv, Safri Duo cu "Ritmo de la noche", o colaborare cu Clark Anderson, piesa care obtine si titlul de cea mai mare noua intrare a saptamanii. Urcari spectaculoase sunt destule, cea mai mare fiind cea inregistrata de Beverley Knight cu "Keep this fire burning", care urca 42 de locuri. Tot o urcare inregistreaza si Kelis cu "Trick me", doar o pozitie, e drept, dar asta dupa 46 de saptamani de prezenta in top. O longevitate de invidiat pentru piesa frumoasei Kelis, dar... nu cea mai "varstnica" piesa din top. Asta pentru ca Anastacia si "Sick and tired" au o saptamana in plus la activ, fiind tot in urcare, dar cu 4 locuri. Asaltul veteranelor? Avand in vedere ca piesele se afla pe la jumatatea clasamentului, sunt foarte mari sanse sa le gasim tot in top si peste alte cateva saptamani. Poate chiar sa o concureze pe veterana absoluta, Gloria Estefan.

    Recordul absolut de longevitate a fost detinut, in 2004, de Gloria Estefan si piesa Hoy. Piesa anului 2004 in Romania s-a cantat in fiecare saptamana a anului trecut, fara nici o exceptie. Asta ca sa nu mai punem in calcul cele 17 saptamani de top din 2003.

    LA EUROVISION, AM SCHIMBAT MACAZUL
    In articolul de saptamana trecuta va anuntam ca reprezentantii Romaniei la Eurovision s-au calificat in finala. Acum stim rezultatul. Am sa fac cateva consideratii personale asupra intregii finale. Solista din Grecia a castigat extrem de meritat, reusind sa se miste si sa cante in acelasi timp, ceea ce foarte putini au facut, iar piesa fiind foarte bine aleasa, cu influente clare din melodia cu care Sertab castiga in urma cu doi ani. Clasarea foarte buna a piesei din Malta arata ca inca mai este loc de muzica necomerciala, desi impresia ultimelor editii de Eurovision este ca se doreste transformarea concursului intr-o rampa de lansare a unor artisti, care sa aiba ulterior succes de piata. Moldovenii nu tin cu romanii. Voturile sunt previzibile, dar a fost o surpriza sa vad ca tari care nu aveau de ce sa voteze cu Romania ne-au dat totusi destule puncte. A fost nevoie de un compozitor din tanara generatie, o trupa cu succes comercial si o artista suficient de inteligenta incat sa stie cand sa "schimbe macazul", ca sa facem si noi ceva bun la Eurovision. Tot e bine, si fie ca asta sa insemne doar inceputul.

    ×
    Subiecte în articol: cultura